Duhovi v steklenici na spletni avkciji

Steklenički, v katerih naj bi bila ujeta duhova iz hiše v Novi Zelandiji, sta pred dnevi našli svojega novega lastnika kar prek javne spletne dražbe.

8. 3. 2010

Na portalu TradeMe - novozelandski spletni različici eBaya - sta steklenički z ujetima duhovoma dosegli ceno skoraj dvestotih funtov (kar je približno 222 evrov), je poročal portal Ananova. Duhova naj bi bila ujeta med eksorcistično seanso izganjalca duhov iz spiritistične cerkve Christchurch.

Radi povedo, kdo so

Za enega od ujetih duhov domnevajo, da naj bi šlo za moškega po imenu Les Graham, ki naj bi v dotični hiši umrl davnega leta 1920:

“Eksorcisti verjamejo, da duhovi nimajo težav z razkrivanjem svoje identitete ljudem in da z živimi radi komunicirajo. No, če to drži, potem Les Graham ni bil prav močan duh,” je še razložila prvotna ‘lastnica’ nenavadnega prodajnega ‘artikla’.

“Drugi ujeti duh pa se je naselil v hišo, ko sva se s partnerjem po lastni neumnosti igrala z Oujia Boardom (spiritistično mizico). Prepričana sva, da je drugi duh mala, nagajiva deklica, ki rada premika stvari in prižiga ter ugaša aparate po hiši.”

Od eksorcizma dalje je v hiši mir

Odkar je podjetni par julija 2009 v svoji hiši opravil ritual izganjanja duhov, naj bi bil v njuni hiši mir:

“Od lanskega 15. julija v hiši ni več paranormalnih aktivnosti, zato sem prepričana, da sta duhova zares ujeta v teh stekleničkah. Prodala pa sem ju zato, ker sta me samo strašila.”

Na dražbi so še povedali, da je ‘blagoslovljena voda’, s katerimi so napolnjene stekleničke, umirila energijo duhov in ju uspavala. Če bi si kupec stekleničk morda zaželel oživiti ujeta duhca, bi moral vsebino stekleničk le izliti v umivalnik in dovoliti, da blagoslovljena voda počasi ‘izhlapi v hiši’ ...