Druidsko živalsko preročišče - starodavni modri vodnik!

Druide laiki pogosto povezujemo z misteriozno priliko nekakšne čudaške poganske verske sekte, katere sledilci se oblečeni v nenavadne kute s kapucami pod milim nebom predajajo nekakšnim arhaičnim obredom v neposredni bližini slavnega Stonehenga.

3. 11. 2012

In dejstvo je, da gre za zares precej skrivnostno druščino ljudi, ki o svojih idejah in prepričanjih niso nikoli pisali verskih pamfletov, prav tako ne obstaja nikakršna druidska sveta knjiga.

To, kar je dandanes o druidih sploh znano, je to, da so davno tega pripadali duhovniškemu razredu starih keltski skupnostih, ki jih je bilo moč najti v večjem delu zahodne Evrope in Anglije. V teh keltskih in galskih plemenih so bili druidi pravzaprav tisti posamezniki, ki so v skupnosti opravljali službe duhovnikov, razsodnikov, zdravilcev in učiteljev. Druidi so bili skratka nekakšni starodavni čarovniki, vrači in modreci v teh plemenih.

druid

Druidska spiritualna tradicija tako datira več tisoče let nazaj v zgodovino.

Da bi jo zares razumeli, bi se morali potopiti globoko v znanja starih zgodovinskih knjig, fantazij, mitov in misterijev.

Globoko spoštovanje do narave!

A z vso gotovostjo lahko trdimo naslednje ...

Druidi so globoko spoštovali živali kot svete vodnike, varuhe in zaščitnike.

druidsko živalkso preročiščeIn takšen je tudi niz prav posebnih kart Druidskega živalskega preročišča, ki so ga izdali v založbi Primus.

Karte s čudovitimi ilustracijami se s svojo modrostjo napajajo iz izvira starodavnega keltskega izročila, ki nudi zdravljenje, moč in vodstvo na življenjskem potovanju.

  • "Naj bo modrost kače tvoja, naj bo modrost krokarja tvoja, modrost drznega orla. Glas laboda naj bo tvoj, glas sladkosti naj bo tvoj, glas sonca, zvezd." Škotski galski blagoslov

Sporočila iz živalskega preročišča

V lični knjižici, ki je priložena 29 kartam živali in 4 zmajem, si boš lahko prebrala izvorne nauke o več resničnih in nekaj mitoloških živalih. Tem triintridesetim živalskim kartam so avtorji in umetniki - vsi člani Reda bardov, ovatov in druidov - dodali še tri prazne karte, ki lastniku kompleta omogočajo, da v zbirko živalskega preročišča umesti tudi svoje najljubše živali, v kolikor jih ta še ne vsebuje.

  • "Vrstni red, po katerem so živali prikazane, se začne s kosom, ki stoji ob prehodu, na mestu Začetka, in nas kliče k podvigom in spremembam. Potujemo mimo štirih drugih najstarejših živali, to so jelen, sova, orel in losos. Spoznamo živali, ki nas vodijo globlje v onostranstvo, skozi krog osebnih sprememb, ki se spet vrača v zunanji svet, do štirih zmajev, ki dajejo moč, nato pa do zaključne karte tjuljnja - karte ljubezni in nujnosti izbire v svetu, ki je po eni strani poln veselja, po drugi pa poln izzivov."

Naj na tem mestu poudarimo še, da osnovno poslanstvo druidskega živalskega preročišča ni v napovedovanju prihodnosti. V resnici nam nudi veliko več: dragoceno vodstvo, zamisli in namige, ki nam pomagajo do uvida v naše lastno življenje in v dogodke v našem okolju.

Delo z Druidskim živalskim preročiščem

Da bi iz Druidskega živalksega preročišča potegnila kar največ, ga uporabljaj takrat, ko si razumsko neprizadeta in nepristranska, tako boš namreč lažje pretehtala njegove besede.

Pred delom s temi preroškimi kartami gre zato posvetiti nekaj trenutkov umirjanju in prilagajanju uma pravim okvirom.

Poskusiš lahko takole:

  • prižgeš svečo, zapreš oči in se sprostiš,
  • z nekaj globokimi vdihi pustiš za sabo vsakodnevne dogodke in skrbi.

Druidski način priprave poteka tako, da najprej občutiš zemljo pod seboj in vzpostaviš močan občutek povezanosti z njo, potem se, osredotočena na globoko dihanje, zaveš neba nad seboj. V tem trenutku se lahko odpreš občutku srečanja energij zemlje in neba sredi svojega telesa (najpogosteje je točka srečanja naš sončni pletež).

Šele ko čutiš, da si pripravljena, odpri oči in prični z branjem ;)