Dr. Schwartz verjame v posmrtno

Znanstveniki z Univerze v Arizoni so se z nedavno serijo eksperimentov dokopali do nadvse tehtnih dokazov o nadaljevanju življenja tudi po fizični smrti.

15. 8. 2007

“Skoraj vsi, ki so imeli priložnost videti izsledke te raziskave, so bili na koncu mnenja, da res nekaj mora biti na stvari,” je povedal eden od raziskovalcev.

Jasnovidka na preizkušnji

Allison Dubois, ki jo na tem mestu že dobro poznamo, je spirististka in medij – kar pomeni, da naj bi bila sposobna komunicirati z mrtvimi. In prav zato, da bi stopila v stik s svojimi pokojnimi bližnjimi, je k njej na seanso prišla tudi gospa Christine Vettore.

“Upam, da obstaja življenje po življenju in da bom še kdaj lahko videla tiste, ki sem jih doslej že izgubila,” je povedala Vettore. In ni trajalo dolgo … le nekaj sekund … ko je Dubois začutila prisotnost Christinine umrle hčere …

Del eksperimenta

Ta spirististična seansa pa ni bila le navadna seansa, temveč je bila del pravega znanstvenega eksperimenta, ki ga je vodil dr. Gary Schwartz z Univerze v Arizoni.

Gary, z doktoratom s Harvarda, je bil namreč tretja oseba, ki je tisti trenutek sedela za mizo skupaj z Allison Duboisa in Catherino Vettore, ter si zapisovala vse, kar se je tekom seanse dogajalo. Njegova znanstvena izhodiščna hipoteza je bila, da možnost življenja po življenju obstaja in če obstaja, da so prav psihiki tisti, ki bi z onostranstvom lahko komunicirali. Dr. Schwartz je bil svoje naloge že dobro vešč, saj je zadnjih sedem let porabil prav za to: za strogo nadzorovana znanstvena testiranja raznih psihikov, pa tudi drugih pojavov, ki naj bi bili povezani z življenjem po življenju.

Neverjetna točnost

… potem, ko je Allison uspelo stopiti v stik s Catherinino hčerjo, je kontaktirala še z njenim umrlim bratom in materjo, tako da jih je najprej opisala, in to v detajle, nato pa predala njihova nadvse raznovrstna sporočila:

  • tako je npr. Duboisa od Christinine pokojne mater izvedela, da ima ta doma v hladilniku spravljeno korenčkovo torto in da je na mizi tudi skodelica arašidov, kar je Catherino močno impresioniralo, saj običajno nima doma ne enega in ne drugega, a ravno tisti teden je oboje …

Catherina je na koncu vse Allisonove uvide, enega za drugim, precenila in večino njih tudi potrdila. Točnost njenih navedb naj bi bila kar od 80 do 90 odstotna.

Preveč natančni, da bi le ugibali

No, skeptiki bi vseeno porekli, da je Dubouisa le ugibala in imela pri tem nekaj več ‘sreče’, a dr. Schwartz meni, da pri takšnem odstotku točnosti ni mogoče sumiti zgolj ugibanja! In Schwartz ima za takšne trditve več kot dovolj dokazov.

Omenjeni eksperiment je namreč le eden mnogih, ki so del večje krovne raziskave, v kateri ima več znanih medijev, ‘priklopljenih’ na monitorje in računalnike, pod natančno določenimi pogoji prav takšne seanse z slabim ducatom ljudi in to z vsakim posebej.

Schwartz in njegov team so na koncu serije seans le še primerjali zapiske in menda bili nadvse presenečeni nad izsledki. Mediji so namreč stopali v kontakt z istimi pokojnimi svojci testirancev in jim prenesli isto ali zelo podobno sporočilo – in vsi po vrsti, z od 80 do 90 odstotno točnostjo.

Raziskav še ni konec

Znanstvenih raziskav o življenju po življenju s tem seveda še ni konec, saj se raziskavanja izkušenj tistih, ki so preživeli klinično smrt, še niso končala, a dr. Schwartz je o nečem že zdaj prepričan: “Ko si pogledaš celotno podatkovno bazo teh eksperimentov, enostavno moraš priti do zaključka, da človeška zavest preživi fizično smrt.”