Darila usode: O sanjah, naključjih, znamenjih in sinhroniciteti!

V odločilnih življenjskih trenutkih pogosto začnemo opažati nenavadne pojave, neverjetna naključja in skrivnostne sanje. Kaj vsa ta znamenja pomenijo?

7. 11. 2012

Ni redkost, da se v določenih okoliščinah srečujemo z neobičajnimi pojavi.

Kar naenkrat se začnejo pogosteje in z večjo silo kot sicer pojavljati sanje, ki kot opozorilna znamenja kričijo na nas, naj bomo pozorni nanje. In ne le sanje, tudi naš notranji svet nam včasih pripravlja neverjetna presenečenja.

Skrivnostni pojavi

Predstavljaj si, da si prepevaš napev priljubljene pesmi, in ko prižgeš radio, na svoje veliko presenečenje zaslišiš isto melodijo. Ali pa, da že nekaj časa intenzivno sanjaš o tem, da plavaš z delfini, in čez nekaj dni čisto po naključju izveš, da tvoj znanec organizira prav takšen izlet. Zelo skrivnostno!

Zakaj se nam to dogaja?

Svet je, kot pravi starodavna indijska modrost, kupola, ki odraža nas same.

Poleg osnovnih petih čutov naj bi imel vsak človek tudi šesti čut, nekakšno notranjo povezavo s svetom, sposobnost zaznavanja in dojemanja vesoljnega sveta, poseben kanal, po katerem lahko vsak sprejema zanj nujne informacije, ki prihajajo v obliki simbolov ter po naših standardih nenavadnih in nelogičnih pojavov.

Nenadoma se začnejo na videz čisto naključni, a skrivnostno sinhroni dogodki. V časopisih, na televiziji, v pogovorih in celo v delčkih klepetov mimoidočih slišite prav tisto, kar nam leži na duši.

Znani psiholog Carl Jung je sinhroniciteto dojemal kot nenavadna sovpadanja oziroma ujemanja dogodkov iz zunanjega sveta s človekovim notranjim svetom.

Izraz sinhrono prihaja iz grščine in pomeni ob istem času, sočasno. Navadno govorimo o nenavadno sovpadajočih naključnih dogodkih. V resnici pa to niso nikakršna naključja.

Te sinhronije se, podobno kot svarilne sanje, ne pojavljajo brez razloga, ampak vedno opozarjajo na pomembno obdobje v življenju posameznika. Napovedujejo takšne ali drugačne spremembe, dogodke, nesreče, vzpone ali padce. Podzavestno vse to že vemo, zato sporočila tudi prihajajo v obliki svarilnih sanj in slutenj. Čisto vsakega dogodka seveda ne smemo razumeti kot znamenje od zgoraj, zato je treba prisluhniti svojim notranjim občutkom.

Kako prepoznati znamenja?

Pozornost posameznika je selektivna. Vedno vidimo le tisto, na kar smo v danem trenutku osredotočeni. Tako včasih ne vidimo ničesar drugega kot tisto, kar nam zaposluje misli.

Če recimo pričakuješ otroka, boš kar naenkrat povsod začeli videvati nosečnice in mlade mamice, ki pred seboj potiskajo otroške vozičke.

Življenjsko pomembna znamenja in sočasnosti boš prepoznala po intenzivnosti in sunkovitosti. Razkrila se ti bodo kot nenadno razodetje, kot da bi nekje v tvoji notranjosti udarila strela.

Pri pozitivnih znamenjih lahko začutiš čarobno vznemirjenje ali evforijo. Če gre za manj prijetna opozorila, pa te spreleti nepojasnljiv, neprijeten občutek hladu. V telesu se ti opozorilni znaki pojavljajo v predelu tako imenovanega solarnega pleksusa ali tretje čakre, čutimo jih na energetski ravni. Dobra znamenja so nam v spodbudo, dajejo nam zeleno luč in nam sporočajo, da smo na pravi poti. Seveda pa obstajajo tudi slaba znamenja.

Če nepričakovano naletiš na celo vrsto ovir, je to znamenje, ki ga ne bi smela prezreti. Denimo, da te najprej na cesti nekdo izsili, nato se znajdeš pred cestno zaporo, potem padeš v prometno gnečo, nazadnje pa te ustavi še prometni policist. V takšnih primerih ne gre le za gola naključja, ampak za sinhronijo znamenj, ki te poskušajo opozoriti, da bi bilo bolje, da ne nadaljuješ po poti, po kateri si krenila. Če boš vseeno nadaljevala po isti poti, si lahko nakoplješ hude težave, v najboljšem primeru pa boš samo zapravila čas, saj od nje ne bo nobene koristi.

Vsa opozorilna znamenja, še zlasti tista, ki so se pojavila večkrat, je treba upoštevati in temu ustrezno prilagoditi svoje načrte. Sprejmi jih kot prometno signalizacijo.

Te zadržujejo? Kaj boš storila? Upočasnila ali prav nasprotno? Pozornost posveti tudi opozorilnim znamenjem, ki se nanašajo na zdravje. Ta se praviloma začnejo pojavljati v sanjah.

V sanjah ali v resničnosti

Sanjamo vsako noč.

Posebne svarilne sanje pa se tako kot sinhronije pojavljajo predvsem v odločilnih, prelomnih trenutkih življenja. Pogosto prihaja tudi do medsebojnega dopolnjevanja obeh pojavov, ko recimo na avtobusu ali po radiu zaslišiš pogovor v povezavi s tematiko, o kateri si sanjala ravno prejšnjo noč. To niso preroške sanje ali telepatija, temveč znamenja iz podzavesti, ki ti sporočajo, da ima ta tema zate poseben pomen, zato se ji posveti z vso zbranostjo. Že na tej stopnji moraš poskusiti razvozlati pomen znamenj in simbolov ter razbrati, na kaj namigujejo. Sinhronije in sanje s prikritimi namigi posamezniku pomagajo najti pravo pot v življenju, pa naj gre za ljubezen, zdravje, delo ali pa celo osebno varnost.

Sanje lahko primerjamo z uličnim semaforjem.

Sanje, ki nam dajejo zeleno luč, potrjujejo, da se premikamo v pravo smer, da smo na pravi poti in da bo z nami vse v redu. V njih se praviloma pojavlja narava in čudovite pokrajine, po katerih posameznik razmeroma preprosto potuje ali celo leti. Če vidiš kruh, ješ jabolka, se kopaš, pogovarjaš z bližnjim in doživljaš pozitivne občutke – vse to so dobra znamenja.

Še pogosteje nam podzavest pošilja svarilne sanje. Njihova glavna naloga ni uspavati zavesti, ampak jo predramiti, zbuditi. Sanje, ki nas pozivajo k previdnosti, lahko primerjamo z rumeno lučjo na semaforju. V takih sanjah človek največkrat doživlja neprijetne občutke, grožnje, nevarnosti, strašijo ga pošasti ali pa kaj izgubi.

Sanje z rdečo lučjo pa prinašajo sporočilo: Stop! Ustavi se, tako ne smeš več živeti! Navadno so to opozorila pred poslabšanjem zdravstvenega stanja. Vsake sanje, v katerih se s tvojim telesom nekaj dogaja (bolezni, izpadanje las, razjede, kače, žuželke, ki se zaredijo v telesu), namigujejo, da je s tvojim zdravjem nekaj narobe in da moraš takoj ukrepati. Bolezen ima navadno, še preden dejansko izbruhne, za sabo že dolgo podzavestno zgodovino, in če ne spremeniš svojega odnosa in navad, se bo prej ali slej začela tudi dejansko razvijati v tvojem telesu.

Pogoste so tudi sanje, ki se v določenih časovnih presledkih ponavljajo. Takšne sanje vztrajno namigujejo, da je v tvojem življenju neka nerazrešena situacija ali težava, ki zahteva rešitev. Poskusi se spomniti, kdaj si prvič sanjala o tem in kaj se je takrat dogajalo v tvojem življenju. Dobro premisli, kaj ti hoče sporočiti podzavest vsakič, ko ti pošilja iste podobe. Na vsa ta vprašanja moraš odgovoriti samostojno in šele potem boš razumela, kaj ti poskušajo dopovedati tvoje sanje.

Ne verjameš v sanje? Potem bodi pozorna vsaj na znamenja, s katerimi se srečuješ v vsakdanjem življenju.

Ulovi srečo!

Ni dovolj le, da v ponavljajočih se dogodkih prepoznaš znamenje, se mu posvetiš in oblikuješ ustrezne sklepe, pomembno je tudi, da se čustveno odzoveš.

Bodi torej previdna, če se srečaš z negativnimi znamenji. Ne sme pa te zgrabiti panika, saj s svojim strahom nadloge in težave le še dodatno spodbujaš in jih tako po načelu privlačnosti še bolj privabljaš v svoje življenje.

Pravilen odziv bi bil, da imaš opozorila vedno v mislih. Dobra znamenja pa zbiraj kot dragocena darila usode in se jih veseli.

Obvezno si reci:

“To je dober znak, uspelo mi bo!”

Tvoje pozitivne vibracije, evforija, navdušenost in veselje ne bodo zaman, saj ti bodo prav gotovo prinesli nove zmage in prijetna presenečenja.