Danijel Šmid Danny - prijateljici v slovo!

Priznana astrologinja in parapsihologinja Meta Malus je v 62. letu izgubila bitko z boleznijo. To je na njenem profilu na Facebooku sporočil njen sin Iztok.

31. 5. 2013

Zapis na Facebooku:

"Pozdravljeni, moje ime je Iztok Medja, sem sin Mete Malus. Z njenim privoljenjem vam prek tega profila sporočam, da nas je Meta danes zgodaj zjutraj zapustila. Konec je dojemala le kot del življenja, zato tega tudi ni prej oznanjala ali se poslavljala. Želi, da se je spominjamo po vsem dobrem, kar je počela najraje in s srcem do zadnjih dni. S spoštovanjem in srečno. (Ta profil bom čez nekaj dni ukinil. Medije naprošam, da so morebitne objave o tej novici spoštljive in skromne.)

Prijateljici v slovo

Njena smrt pa je prizadela tudi njenega dolgoletnega prijatelja, vedeževalca Danijela Šmida Danny.

Svoji prijateljici je v slovo za Story napisal nekaj lepih besed.

"Gospa Meta Malus je bila ženska in osebnost z veliko začetnico.

Spoznal sem jo leta 1991 in od takrat sva tudi tesno sodelovala ter prijateljevala. Najprej sva sodelovala prek mojih oddaj Dannyjeve zvezde, pozneje v posebnih tiskanih izdajah in zdaj zadnje obdobje na spletu. Vse življenje si je iskreno in nadvse prizadevala pomagati drugim, bila je velika zaščitnica živali, pevka, pisateljica, poznavalka kulinarike, zdravilnih rastlin in poljedelstva, pripravljala je vsakoletni Setveni koledar in Lunine bukve, do zadnjega dneva svojega življenja kolumne in dnevne, tedenske, mesečne in letne horoskope za najbolj prepoznavne slovenske medije. Zagotovo in nedvomno pa je bila prva in največja specialistka za astrologijo in parapsihologijo ter splošne mejne vede pri nas, na tem področju je narekovala smernice vsem drugim in od sedemdesetih let uspešno orala to ledino ter ozaveščala javnost. Neizmerno je ljubila slovenski knjižni jezik in slovnico, našo slovenščino, našo govorjeno in pisano besedo. Bila je perfekcionistka in profesionalka pri svojem delu, svoje znanje pa je nesebično delila z vsemi. Tisti, ki smo jo imeli čast poznati osebno, zagotovo vsi dobro vemo, kako zelo si je prizadevala za vsakega posebej, komurkoli je bilo težko, hudo ali pa se je znašel v obupni situaciji, je vedno stala ob strani, si vzela čas zanj in po svojih močeh poskrbela, da mu je pomagala, kolikor mu je le lahko in kolikor je zmogla. Bila je osebna svetovalka in zaupnica številnih. Veliko stvari bi lahko še povedal in napisal o njej. Za njo je in bo ostala velika praznina, ki je ne bo mogoče zapolniti. V mojem srcu in srcih vseh tistih, ki smo jo poznali, pa bo živela večno. Zdaj je med angeli, ki jim je vedno, iskreno in zvesto zaupala, tam onkraj in tam se bova znova srečala.

Draga in spoštovana Meta, počivaj v miru. "

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri