Astrologija: Kateri šport je najboljši zate?

Se sprašuješ, zakaj ti je določen šport všeč, pri drugem pa ti zmanjka volje? Krivo je zodiakalno znamenje, ki razkriva, katera vrsta vadbe ti je pisana na kožo.

Astrologija: Kateri šport je najboljši zate? (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2015

Zračni znaki

Vodnarka: Ker ne maraš omejitev, izberi športe, ki zahtevajo gibalno koordinacijo in taktiziranje. Izogibaj se rutinskim aktivnostim, kot sta tek in plavanje, če ju vseeno izbereš, lahko trening popestriš z vmesnimi vajami. Svobodno izražanje ti bodo omogočile različne plesne zvrsti.

Dvojčica: Vse novosti moraš preizkusiti med prvimi. Najbolj te motivirajo športi, ki vključujejo živahno glasbo, dobro družbo in mentalne izzive. Rutinski športi te dolgočasijo, prav tako športi, ki poskušajo umiriti tvojega nemirnega duha. Zaradi občutljivosti pljuč ne pretiravaj z intenzivnostjo.

Tehtnica: Pretiravanje z vadbo ni po tvojem okusu. Zate so primerni umirjeni športi (joga), pri katerih lahko tempo prilagajaš trenutnemu počutju. Ker ne maraš samote se pridruži kakšni skupini ali pa naj ti športno motivacijo pomaga vzdrževati prijateljica – odpravita se na rolanje, badminton ali tenis.

Ognjeni znaki

Ovnica: Ker si zelo aktivna, uživaš v intenzivnih športih, pri katerih se lahko preznojiš. Za izboljšanje razpoloženja potrebuješ tudi izzive. Zate so primerni tekmovalni športi – rada tekmuješ z nasprotnikom (boks, sabljanje) pa tudi sama s seboj (na kolesu, pri dvigovanju uteži ali med plezanjem). Če ti ne uspe zmagati, se ne razburjaj!

Levinja: Športi, pri katerih boš v središču pozornosti, so kot nalašč zate. Ker si gospodovalna, se izogibaj vodenim vadbam, svojo nepopustljivost raje izrazi v borilnih veščinah, potapljanju na dah ali teku. Zate so primerne ustvarjalne športne dejavnosti, komplimenti te bodo napolnili z motivacijo.

Strelka: Ker ljubiš svobodo, pogosteje vadi na prostem (kolesari), če pa se odpraviš na vadbo v zaprte prostore, se obvezno obkroži z družbo, ki bo v tebi prebudila tekmovalnega duha – prav tako se udeležuj športnih tekmovanj. Ker potrebuješ izzive, si vedno zastavi cilj in ga skušaj tudi uresničiti, čeprav ti bo zmanjkovalo potrpljenja.

Zemeljski znaki

Kozoroginja: Za dobro počutje se boš morala redno ukvarjati s športom. Ker bi rada že jutri opazila rezultate, se udeležuj strokovno vodenih vadb. Pri doseganju cilja ti bo pomagala dločnost in discipliniranost. Izzovi sebe – med hitro hojo ali kolesarjenjem.

Bikica: Ker si nagnjena k pridobivanju telesne teže, aktivnosti obvezno vključi v svoj vsakdan. Najbolj boš zadovoljna na svežem zraku – pojdi na sprehod, počasen tek, kolesari ali vrtnari. Tudi ples (orientalski) te bo navdal z energijo.

Devica: Ker si rada v vrhunski formi, se miganja ne boš branila. Neustavljivo energijo porabi med sprehodi v naravi, kolesarjenjem ali tekom – na splošno so športi, ki ohranjajo in razvijajo vzdržljivost, kot nalašč zate. Za redno sproščanje telesa in duha bo poskrbel tečaj joge.

Vodni znaki

Ribica: Bolj bo vadba kreativna, večji bo nasmešek na tvojem obrazu. Med športnimi aktivnostmi izberi takšne, ki te bodo pomirile in hkrati napolnile z energijo – na primer jogo, ples, aerobiko, izogibaj pa se napornim vadbam. Zate so primerni tudi vodni športi, zato kar pogumno zaplavaj v morje.

Rakica: Najbolje se počutiš v vodi, zato je poletni dopust kot nalašč za športne aktivnosti, kot so plavanje, deskanje, potapljanje, vožnja s kajakom … Zato, da boš telo obdržala v odlični formi, pa lahko tudi zaplešeš. Ker ti vztrajnosti ne primanjkuje, boš dolgo zvesta enemu športu.

Škorpijonka: Ker si bojevita in imaš zajetno zalogo energije, boš najbolj uživala v intenzivnih (borilnih) športih, ki ne bodo pospešili samo bitja srca, ampak po žilah pognali tudi adrenalin. Ne bodi preveč neusmiljena do telesa in mu občasno privošči le sproščanje napetosti – s plavanjem. Tudi seks dela čudeže!

Metka Pravst

Preveri še, zaradi katerih prepričanj se ne spraviš v formo, pa tudi, katerih 15 trikov razvname vsakega moškega. 

Najboljše astrološke vsebine ima zate Sensa.si