V začetku tedna prihaja prvi RETROGRADNI MERKUR - na katera znamenja bo najboj vplival?

30. 3. 2024
V začetku tedna prihaja prvi RETROGRADNI MERKUR - na katera znamenja bo najboj vplival? (foto: Profimedia)
Profimedia

Boš tudi ti najbolj občutila njegov vpliv?

Že v ponedeljek, 1. aprila, se začne prvi retrogradni merkur v letošnjem letu, ki bo potekal v ognjenem znamenju Ovna in s sabo prinesel nekaj astralne zmede. To so znamenja, katerih se bo najbolj dotaklnil:

Oven

V tem obdobju se vam lahko zdi, da vas napadajo iz vseh strani. Navsezadnje se retrogradni Merkur dogaja v vašem znamenju (in tudi v vaši prvi hiši identitete). Zelo pomembno bo, da v tem času ne dovolite, da v vas prevlada ego. “V zvezi z vašo osrednjo identiteto in smerjo, v katero ste napoteni, se bo verjetno zgodil proces ponovnega ovrednotenja,” pravi astrologinja Erin River Sunday. Potrebno se bo ponovno vprašati o vaših željah in ciljih za prihodnost ter prilagoditi svoje načrte. Ta tranzit vas bo spodbudil, da bolje razumete moč svojih besed in razmislite, kako vplivajo na to, kako vas dojemajo drugi.

Tehtnica

Vaša potrpežljivost bo med retrogradnim Merkurjem na preizkušnji. Dotaknil se bo v vaše sedme hiše partnerstva, kar pomeni, da lahko boj za moč v odnosu povzroči spore ali manjše prepire. Poskusite se izogniti temu, da stvari jemljete osebno in se obrnite na jasno in iskreno komunikacijo, ko se počutite prizadeti ali nerazumljeni, namesto da sklepate svoje lastne zaključke. 

Obstaja velika možnost, da boste ponovno v kontakt stopili z bivšim partnerjem. Vzemite to kot priložnost, da sklenete mir s svojo preteklostjo. Kot tehtnica veste kar nekaj o ustvarjanju harmonije v odnosih z drugimi, vendar je to tudi odličen čas za negovanje povezave, ki jo imate s seboj.

Kozorog

Ta tranzit pade v vašo četrto hišo temeljev in družinskih korenin, zato lahko to obdobje sproži konflikte in boj za “oblast” doma. Morda vas bo zamikalo, da bi napadli družinskega člana, saj bi s tem nahranili svoj ego, vendar je to idealen čas, da postanete bolj potrpežljivi in se naučite sodelovati z drugimi. Prav tako bodite v tem obdobju pozorni na stroške in si prizadevajte začasno ustaviti ali odložiti kakršnokoli prenovo doma, dokler to retrogradno obdobje ne mine, če je to seveda mogoče.

Vodnar

Ta tranzit se bo zgodil v vaši tretji hiši komunikacije in informacij, zato se vam obetajo klasične manjše napake, zastoji in nesporazumi. Na obzorju so lahko prekrižani načrti in ponovna obuditev ljudi iz vaše preteklosti. Ker ta tranzit vpliva na vaše miselne procese, je priporočljivo, da raje dvakrat preverite sporočila, ki jih pošiljate. Na splošno bi lahko retrogradni Merkur v vas vzbudil tudi veliko nostalgije. Če imate brate in sestre, se boste verjetno z njimi vračali na svoja najljubša mesta.

Vir: wellandgood.com

Morda te zanima še:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ