Predmet, ki prinaša srečo! Ga imaš?

Človek od nekdaj uporablja amulete in talismane, da bi v svoje življenje privabil sile sreče, moči in zaščite. Najdemo jih v nadvse pestrih oblikah. V fotogaleriji si oglej kakšne srečonosne predmete so si omislile naše bralke, spodaj pa preberi, zakaj je skrajni čas, da si talisman omisliš tudi ti.

15. 8. 2015
Slika 1/11

Jasna: "Zapestnica je iz Amazonije. Prepleteni del pomeni trdnost, metuljčki iz modrih topazov pa me varujejo pred zastrupljeno hrano in pijačo, Na potovanjih mi pride zares prav in zdi se mi, da so moje težave z želodcem kar izginile."

Ko si enkrat izbreš svoj talisman (ali amulet), ga moraš napolniti z močjo in energijo. Pred izvedbo posebnega rituala se okopaj in preobleci, nekateri novodobni čarovniki pa ritual opravijo celo goli in bosi, da bi se tako kamen lažje prežel z njihovo nepotvorjeno in čisto osebno energijo.

Kamen zdaj lahko posvetiš.

Obstaja več načinov posvetitve talismana, med njimi pa smo našli tudi metodo posvetitve, ki je primerna tudi za začetnike. Vse, kar boš še potrebovala, je soba, v kateri te več ur nihče ne bo zmotil. In potrebovala boš tudi mizico ali poličko, na kateri boš lahko uredila svoj, posebni oltarček.

Ritual posvetitve:

 • Talisman položi na oltar in se postavi predenj.
 • Zahvali se silam Univerzuma za zaščito in vodenje pri tem ritualu.
 • Nato recitiraj svojo najljubšo pesem, verz ali modro misel. Še močneje bo delovala pesem, ki bi jo lahko napisala sama in to prav v ta namen.
 • Po končanem recitalu glej v talisman še kakšnih trideset sekund, nato pa ga ogovori z naslednjimi besedami:

“Blagoslavljam te za … (tu povej poslanstvo, za katerega želiš, da bi ga talisman opravlja). Naj te Univerzum navdihne z vso svojo močjo, da boš lahko opravljal svojo nalogo, in že v naprej se ti zahvaljujem za vso energijo, moč in zaščito, ki mi jo boš nudil.”

 • Nato spet strmiš v talisman naslednjih trideset sekund.
 • Zdaj se lahko talismanu zahvališ z enostavnim: “Hvala!”
 • Široko razširite svojo roke in poglejte navzgor, k Univerzumu, in se zahvali tudi njemu. Reci: “Hvala!”
 • Tako posvečen talisman zdaj pustiš počivati na oltarju, zato poskusi preprečiti, da bi polnenje talismana, ki se bo nadaljevalo tudi po posvetivi, vsaj nekaj ur ne bo nihče zmotil …

Tvoj talisman je zdaj nared za uporabo. Lahko si gotova, da ti bo zvesto služil do konca tvojih dni in opravljal nalogo, za katero si ga posvetila.

Kaj pa, če je talisman svoje že odslužil?

Lahko pa se seveda tudi zgodi, da čez nekaj časa talismana ne boš potrebovala več. Če je bil tvoj cilj že dosežen, bo najbolje, da talisman deaktiviraš in ga nato uničiš.

V večini primerov to ne bo predstavljalo večje težave. Enostavno se zahvali talismanu, ki ti je do takrat tako dobro služil, nato pa ga zažgi s preprostim ritualom s svečo:

 • Prižgi svečo, se postavi pred njo in v dlani zajemi talisman.
 • Nato na pomoč prikliči nadangele štirih nebesnih strani, tako da se najprej prikloniš na vzhod in nato po vrsti še na jug, zahod in sever.
 • Zahvali se talismanu za vse, kar je zate storil, nato pa ga še nekaj trenutkov podrži v svojih dlaneh.
 • Zdaj ga lahko zažgeš s plamenom sveče.

No, takšen ritual pa seveda ni mogoč, če je tvoj talisman negorljiv. Tudi v tem primeru se mu najprej zahvali za dobro opravljeno službo, nato pa ga zdrobi ali polomi in ostanke zakoplji v zemljo.

Kaj pa, če je talisman izdelan iz zelo dragocenih materialov, kot sta srebro ali zlato? V tem primeru boš talisman deaktivirala tako, da boš ritual zahvaljevanja ponavljala tri dni zapored.

Preberi še: 5 zlata vrednih nasvetov za tvojo lepšo prihodnost