Alternativna medicina zares zdravi!

Da je alternativna medicina učinkovita, vedo povedati številni, ki so kdajkoli obiskali šamana, kiropraktika, homeopata, akupunkturista, refleksologa, bioenergetika ...

12. 2. 2012

In da je alternativna medicina učinkovita, meni tudi evolucijski psiholog, Nicholas Humphrey - avtoriteta na svojem področju.

Proslavili so ga youtube posnetki

Za zanimive misli sicer nadvse študioznega Nicholasa Humphreya, ki je v svojem življenju spisal številne znanstvene članek in publikacije, pa se je javnost pričela zanimati šele takrat, ko je uro in pol dolg pogovor o tem, kako in zakaj je alternativna medicina zares učinkovita, na youtube kanal naložil njegov sogovornik - slavni Richard Dawkins, avtor številnih znanstvenih knjig.

A medtem ko njegovih člankov v znanstvenih časopisih ni bralo veliko ljudi, si je ta pogovor ogledalo, snelo in posredovalo na tisoče tisočev uporabnikov.

V vsakem od nas tiči notranji zdravilec

In kaj je povedal Humphrey, da se je svetu naenkrat zazdelo tako zanimivo?

Na kratko tole:

"Alternativna emdicina je učinkovita z razlogom. Ljudem vliva občutek varnosti. Podpre jih v prepričanju, da so v zaščitenem okolju, v katerem lahko sprostijo skrite zaloge lastne zdravilne energije."

Skratka, ljudje se v resnici ozdravimo sami, temu pa drugače rečemo tudi placebo učinek.

Za več branja na to zanimivo temo priporočamo blog Alternativna medicina je medicina placeba.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri