Alef, novi roman Paula Coelha, zdaj tudi v slovenščini

Ko je lani najnovejši roman Paula Coelha, Alef, izšel v Braziliji, se je praktično nemudoma povzpel na prvo mesto bestselerjev in tam vztrajal več tednov. In potem, ko je letos že izšla v praktično vseh svetovnih jezikih, je na veselje slovenskih bralcev odslej na voljo tudi pri nas.

21. 9. 2011

Novemu romanu slavnega Paula Coelha, Alef, ki jo je pred dnevi izdala in založila založba Učila International, pripisujejo, da gre za njegov najbolj oseben roman doslej.

Na poti resnične vrnitve k sebi

Paulo Coelho se vrača z izrednim potovanjem do samospoznanja. Podobno kot glavni junak njegove največje knjige Alkimist se Paulo sooča z globokimi dvomi o svoji veri.

"Iskanje modrosti, duhovnega miru ter zavedanja vidne in nevidne resničnosti je postalo del vsakdanjika, ki več ne daje rezultatov. Ko sem imel 22 let, sem se posvetil učenju magij. Hodil sem po mnogih poteh, se med ključnimi leti približal robu prepada, s spotikal in padal, donehal in se spet vračal. Predstavljal sem si, da bom, ko bom dopolnil 59 let, bliže raju in popolnemu miru, ki ga vidim, tako se mi vsaj zdi, v smehljajih budističnih menihov.

Toda prav nasprotno, se zdi, da nisem bil od tega še nikoli bolj oddaljen."

V iskanju duhovne rasti in prerojenja se odloči, da bo začel od začetka: s potovanjem, raziskovanje, da bi se znova povezal z ljudmi in pokrajino okoli sebe.

Življenje je vlak, ne postaja!

Da bi znova oživil svojo energijo in revitaliziral svojo strast, se tako odpravi na pot v Afriko, nato Evropo in Azijo s čezsibirsko železnico.

"Naše življenje je nenehno potovanje vse od rojstva do smrti. Pokrajina se spreminja, mi se spreminjamo, potrebe postajajo drugačne, vlak pa gre naprej. Življenje je vlak, in ne postaja."

Paolo na potovanju čez različne kontinente sveta, v preteklost in sedanjost, skozi čas in prostor, dovoli, da ga pri tem vodijo znamenja - svojevrstni kažipoti na poti raziskovanja njega samega.

Proti pričakovanjem na svojem potovanju sreča Hilal, nadarjeno vilinistko, žensko, ki jo je ljubil že petsto let poprej,  žensko, ki jo je v trenutku strahopetnosti izdal, in zdaj mu to dejanje preprečuje, da bi našel pravo srečo v tem življenju.

Skupaj stopita na mistično pot skozi čas in prostor, na pot, ki uči odpuščanja, ljubezni in poguma za premagovanje življenjskih izzivov.

Več o romanu Alef, avtorja Paula Coelha, boš našla tudi na facebooku in njegovem blogu.