Ajurveda, homeopatija in alergije

Spomladanske alergije povzročajo alergeni, beljakovinske molekule, ki so sestavni del zrna cvetnega prahu in v naše telo vstopajo z vdihanim zrakom in skozi oči.

2. 5. 2011

Najpogostejša mesta, kjer pride telo v stik z alergeni, so tako nosna sluznica in oči.

Si vedela, da je - če alergik teče ali hitro hodi in takrat torej globlje in hitreje diha - večja tudi njegova reakcija na alergene?

Ayurveda o alergijah

Ajurvedski strokovnjaki pravijo, da se strupi, nabrani v zimskem času zaradi nepravilne prehrane (ama, amaviša), v spomladanskem času začnejo zaradi povišanih temperatur topiti in utekočinjeni strupi zamašijo naše telesne kanale. Ker so kanali zamašeni, telesna tkiva več ne dobivajo dovolj hranljivih snovi (hranljive snovi namreč postopno prehajajo v telesna tkiva več dni) in naš imunski sistem se poruši. Ko število alergenov narašča, se odzivnost imunskega sistema zmanjšuje – rezultat: alergija na recimo cvetni prah.

Nasvet: v obdobju pred alergijami pazimo, da je hrana, ki jo uživamo, tako zdrava kot prilagojena našemu telesnemu tipu.

S homeopatijo nad alergije

Veliko ljudi ima zelo pozitivne izkušnje z zdravljenjem alergij s homeopatijo.

Zdravljenje sicer traja nekaj mesecev, a menda so rezultati zares odlični. Za homeopatijo alergeni niso povzročitelji alergij, marveč samo povod zanje. Vzrok za alergije je v imunskem sistemu: ta preide v tako imenovano stanje preobčutljivosti, z vnetjem se odzove na snovi, ki so v našem vsakdanjem okolju normalne, oziroma obravnava normalne snovi v okolju kot tujke in se pred njimi brani z vnetjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri