9 jasnih znamenj, da si našla svojo dušo dvojčico

Čeprav boš ob omembi dejstva, da v svojem ljubem prepoznavaš dušo dvojčico, od svojih bolj 'prizemeljenih' prijateljev in prijateljic najverjetneje prejela kar nekaj prhanja in zavijanja z očmi, pa sorodnost duš ni zgolj nek moderni pojem, ki bi si ga pred kratkim izmislil nek pop guru.

9 jasnih znamenj, da si našla svojo dušo dvojčico (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2016

Tudi tvoji znanci, ki se ob tem zmrdujejo, bodo nenazadnje namreč morali priznati, da tudi sami v svojem življenju poznajo in prepoznajo človeka (lahko tudi dva, tri ...), s katerimi jih veže neka posebno globoka vez. To so tisti ljudje, ki so v nas prebudili in spodbudili željo po osebni rasti, pri čemer še zdaleč ni nujno, da je pri tem odnosu šlo tudi za romantično razmerje.

V nadaljevanju navajamo 9 znamenj, ki določen odnos uvrščajo v razmerje sorodnih duš ali celo t.i. duš dvojčic.

1 S to osebo komunicirata tudi brez besed

Sorodne duše enostavno berejo drug drugega kot odprte knjige. Instinktivno (ali intuitivno) si 'berejo' misli, si dokončujejo stavke ali natančno vedo (tudi ob večjih razdaljah), kdaj drugi nanje misli in kdaj jih bo poklical po telefonu.

2 Globoko v sebi enostavno veš, da je 'to je to'

V resnici sploh ne rabiš tega seznama, da bi vedela, kdo je tvoja sorodna duša. To enostavno veš. Ko v naše življenje vstopi tisti zares poseben človek, s katerim smo na nivoju duše zmenjeni, da se v tem življenju zagotovo srečamo (in običajno tudi družimo in se podpiramo), v nas o tem enostavno ni prav nobenega dvoma. Enostavno: vemo.

3 Medosebna kemija je skorajda otipljiva

Iskrice, ki se vnamejo ob praktično takojšnjem prepoznavanju, se seveda ne dogajajo nujno na seksualni ravni. Že samo držanje za roke lahko pri sorodnih dušah sproži vzneseno dušno stanje, in to po desetletjih skupnega bivanja.

4 Popolna sproščenost v družbi drug drugega

Resnični sorodni duši prežema pogosto dotlej tudi še nespoznano popolno sprejemanje. Drug drugemu sta praktično takoj sposobna pokazati svoje prave barve, in to brez strahu, da bi jih drugi obsojal. Sproščenost je vzajemna, drug drugemu pa se ne bojita pokazati niti lastne ranljivosti.

5 Tudi ljubezen duš dvojčic ima svoje izzive

Seveda pa tudi v tem odnosu niso same rožice in ptičje žvrgolenje. Življenje še zdaleč ni pravljično popolno, zato se na zunaj zdi, kot da gre v resnici še za en, povsem povprečen odnos.

To, kar razmerje sorodnih duš loči od duš (povprečnega oz. karmičnega razmerja), pa je: da ju prav vse te običajne težave in življenjski izzivi le še bolj povežejo, skozi nevihtna obdobja pa razmerje vedno znova izide še močnejše.

Sorodni duši drug v drugem včasih tudi provocirata in izzivata tiste dele osebnosti, ki so potrebne dušne in osebnostne rasti. Prav slednje, pomoč pri dušni rasti, pa je ena od značilnosti tega odnosa.

6 Nista vedno istih mnenj, vendar sta vedno istih misli takrat, ko to šteje!

Ljudje zmotno mislijo, da bi si morali biti duši dvojčici v mislih in čustvih podobne kot jajce jajcu, tako nekako, kot so so si dvojčki po DNK podobni po svoji fizični podobi.

Pa vendar vsi, ki so že imeli opravka s slednjimi, vedo povedati, da je tudi najbolj podobne med njimi po določenem času druženja z njimi še kako moč ločiti.

Enako velja za dušne dvojčke, pri katerih velja, da imata najverjetneje zaradi nekolikanj različnega ozadja odraščanja različne poglede na določene obstranske stvari, ko pa gre za vrednote in odnos do stvari, ki štejejo, gledata v svet skozi identično optiko.

7 Vajino razmerje te navdaja z notranjim mirom

Kadar si v razmerju z 'napačno' osebo, boš značilno polna nemira in negotovosti. Ravno nasprotno je pri odnosu duš dvojčic.

Ne glede na to, kaj se bo v življenju zgodilo, bosta enostavno vedela, da se lahko zaneseta druga na drugega in da bosta držala skupaj.

8 Sta dve različni in suvereni osebnosti, ki pa se s svetom soočata kot eno

Duši dvojčici sta druga z drugo neločljivo povezani. Prepričanje, da te vezi ne more pretrgati noben zunanji vpliv ali okoliščina, življenje sčasoma vedno potrdi kot resnično.

9 Tudi, če sta se pred tem poznala že leta, je bila vzajemna odprtost za razmerje praktično hipna

Kadar govorimo o pravi ljubezni, čas ni le nepomembna okoliščina. Ni malo parov, za katere bi lahko rekli, da so drug v drugem našli sorodno dušo, ki so se srečali že kot najstniki, šli morda na zmenek ali dva in se nato razšli, ali pa celo leta in leta prijateljevali v istem krogu znancev.

Potem pa je nekega dne prišel trenutek in tisto srečanje, ko jima je bilo obema naenkrat jasno, da je to to.

Življenju gre skratka enostavno zaupati, da bo tisti prava (ali pravi) potrkal na vrata, ko bo zate (in zanj) za to zares pravi čas. Ko bosta na tisto pravo oba pripravljena.

Preberi še: 7 stvari, ki ti jih nikoli ni potrebno storiti za ljubezen ali pa članek Zakaj moške danes tako zelo privlačijo rjavolaske?

Priporočamo tudi: Zakaj je pomembno, da partnerja poznata finančno sliko drug drugega