Kakšni so tvoji lasje glede na tvoj astrološki znak? (+ kako zgleda tvoj obisk frizerja)

Lasje imajo izredno močan simboličen pomen.

Kakšni so tvoji lasje glede na tvoj astrološki znak? (+ kako zgleda tvoj obisk frizerja) (foto: Unsplash.com/Pete Bellis) Unsplash.com/Pete Bellis
6. 5. 2018

Že samo dejstvo, da se pojavljajo pod kožo, je povezalo lase s tvojimi notranjimi vsebinami, fantazijami, mislimi in željami. Umazani, mastni in neenakomerno postriženi lasje so običajno povezani z neorganiziranim življenjem, hkrati pa z znamenji, ki ne dajo preveč na urejenost.

Kakšni pa so tvoji lasje glede na tvoje astrološko znamenje in kako zgleda tvoj obisk pri frizerju?

OVNICA

Si samozavestna, zato ti je zelo pomembno, da so tvoji lasje čudoviti in da si lahko na vsakem koraku ponosna nanje. Če se tvoji dolgi lasje vozlajo pogosteje, je to znak, da je čas za striženje. Da je čas za osvežitev tvoje frizure, ti lahko pove tudi pomanjkanje volumna in težave z njegovim ustvarjanjem.

Verjemi, bolj na kožo ti je pisana kratka pričeska, saj se sklada s tvojim hitrim tempom. Pri frizerju težko zdržiš dlje časa, zato si med striženjem ali barvanjem najbolj nemirna stranka.

BIKICA

Tvoji lasje so gosti in vedno negovani, saj si zelo ponosna nanje. Operi jih kot običajno, preden naneseš balzam, pa jih razčeši z širokim glavnikom. Las nikoli ne speri čisto do konca, pač pa nekaj balzama pusti, saj bo to preprečilo vlagi iz zraka, da jo tvoji lasje absorbirajo in se posledično dvignejo.

Preden obiščeš frizerja, želiš imeti vedno do potankosti izdelan načrt, kaj si želiš za svoje lase. Za kratko pričesko se običajno ne odločaš, zato te bo težko prepričati.

DVOJČICA

Ker ti pogosto primanjkuje časa, si svoje lase redko urejaš doma. Ko se odpraviš v salon, razmisli o nakupu profesionalnega produkta, s katerim boš podaljšala obstojnost pričeske. Če pa boš produkte za lase kupovala v trgovini, ker običajno ne kompliciraš, preveri, da ne vsebujejo sulfata, saj le ta izsuši tvoje lase in lasišče.

Ti si frizerjeva najljubša stranka, saj nikoli ne skačeš v besedo in vedno želiš kakšen nov trend frizure ali intenzivno živahno barvo.

RAKICA

Tvoji lasje so gosti in svetleči, zato jim ne rabiš polagati toliko pozornosti kot ostale. Večkrat se izogni klasičnemu čopu in s kitami polepšaj frizuro ali pa naredi razpuščen čop in se prepusti dogajanju. Zaradi tvoje nežnosti in prefinjenosti se ti bolj podajo svetli in rjavi toni, z intenzivnimi rdečimi, oranžnimi in ostalimi živimi barvami se ne boš počutila najboljše.

Svoje naravne lase neguj sama, kdaj pa kdaj pa se odloči tudi za obisk frizerja. Izberi tistega, kjer lahko uživaš v tišini.

LEVINJA

Ker si ves čas v tempu, ti pogosto zmanjka časa, da bi oprala in uredila svoje goste, lepe lase. Zato poskusi lase šamponirati dvakrat, a z minimalno količino šampona, poskrbeti pa moraš tudi, da šampon čim bolje izpereš, saj boš s tem odstranila vso umazanijo, preveč šampona pa je preč agresivno početje za tvoje lasišče.

Pri frizerju znaš vedno razložiti kaj si želiš, običajno ne dovoliš, da ti on svetuje, saj sama najbolj veš, kaj ti pristaja.

DEVICA

Kljub temu da si prispodoba čistoče, ne peri svojih las vsak dan. Če imaš mastno lasišče, jih operi vsak drug dan, medtem ko za suho lasišče zadostuje dvakrat tedensko. Uporabi šampon brez sulfata, ki ne bo uničil naravnih olji. Tudi, če las nisi oprala, lahko med prsti razmažeš kapljico balzama in ga pogladiš po konicah, kar bo dodalo sijaj.

Preden se odpraviš k frizerju, želiš nekaj nasvetov, da ne bi slučajno obiskala salona, kjer ne bo vse na svojem mestu.

TEHTNICA

Ker si najbolj čista in te estetika drži pokonci, namenjaš veliko pozornosti tudi svojim lasem. Večkrat uporabljaš čistilni šampon, ki zares temeljito očisti lasišče, in razne negovalne maske, zato si prepričana, da so tvoji lasje v odličnem stanju. Sprej z dodatkom morske soli bo dodal tvojim lasem polnost in teksturo. Da ne boš za okolico preveč dolgočasna, spremeni stran prečke. S tem boš pridobila na volumnu pri koreninah, spremenila pa boš pogled nase, ki bo še bolj privlačen.

Morda te prepriča priznan frizer z izkušnjami.

ŠKORPIJONKA

Tvoji lasje so običajno temni in tanjši, zato potrebujejo več inovativnosti, če želiš pričarati drugačnost. Če pa spretnost ni ravno tvoja vrlina, potem si priskrbi nekaj lasnih dodatkov. Zanimive sponke in elastike na eleganten način odvrnejo pozornost od oblike frizure, kar je lahko odlična rešitev, ko se ti mudi. Lase si pobarvaj na eno barvo, saj boš s tem zakrila marsikatero pomanjkljivost.

Pri frizerju si glede na svoj edinstven stil v nevarnosti, da te prepriča za živo vijolično ali celo modro barvo.

STRELKA

Tvoje življenje je ena sama dogodivščina, zato lasem ne posvečaš pretirane pozornosti. Če tvoji spominjajo na slamo, so najbrž izmučeni, lahko pa so celo že uničeni. Če se izogibaš spuščenim lasem in se tvoji dnevi vrtijo le še okrog čopov in fig, je čas za novo frizuro in spremembo, zato ne odlašaj, ampak se dogovori se za zmenek s frizerjem.

V času tvojega striženja ti po glavi švigajo druge stvari, ki so na tvojem spisku, zato boš želela čim prej odhiteti iz salona, seveda nasmejana.

KOZOROGINJA

Tvoji lasje so pogosto speti v čop, saj obožuješ resne frizure, ki izžarevajo urejenost. Če imaš občutek, da so tvoji izdelki za nego las izgubili svoj učinek, verjetno niso krivi izdelki, ampak tvoji lasje, ki ti skušajo povedati, da pogrešajo obisk frizerja. Če pa še vedno nisi odločena, ali je čas za obisk frizerja, se večkrat poglej v ogledalo in oceni, ali je tvoja trenutna frizura dolgočasna ali je še vedno tvoj okras.

Ker rada planiraš svoje aktivnosti, si boš svoj datum pri frizerju rezervirala že zelo zgodaj.

VODNARKA

Si nestrpna in razigrana, prav takšni so tudi tvoji lasje, ki jih je težko ukrotiti. Čeprav bi se najraje takoj odpravila k frizerju in ustvarila novo spremembo, najprej razmisli, če je to res potrebno.

Ko boš lase nekajkrat oprala in uredila po svoje, se boš morda odločila še malce počakati. Vzemi kodralnik za lase, še posebej, če so ravni in je vsaka napaka bolj vidna. Nekaj kodrov bo pomagalo zakriti ponesrečeno obliko frizure in neenakomerne linije, tako da čim prej začni ustvarjati z lasmi tudi sama.

RIBICA

Tvoji lasje so svilnati in za njihovo nego porabiš veliko časa. Če imaš kodraste lase in tvoji kodrčki tvorijo trikotno obliko, pomeni, da so postali pretežki, da bi lahko stali tako, kot je treba, zato se čim prej odpravi k frizerju. Rada imaš dolge lase, zato se  nikakor ne moreš kar tako opogumiti za spremembo.

Nič se ne boj in se naroči k frizerju in z njegovo pomočjo izberi frizuro, ki se lepo poda na tvoj obraz in stil. Boš videla, na koncu boš na stolu prav zadovoljno uživala in spremljala njegove korake.

Vir: Horoskop.si

Preberi še: Mesečni horoskop za MAJ 2018 (ljubezen, kariera, počutje)

Priporočamo tudi: Horoskop: Kakšna mamica si/boš glede na tvoje nebesno znamenje?