"Astrologinji sem dovolila, da mesec dni upravlja moje življenje" (izpoved Cosmo bralke)

Priznana astrologinja je za dober mesec dni prevzela nadzor nad mojim življenjem in ne moreš verjeti, kakšne spremembe so se zgodile. OMG!

"Astrologinji sem dovolila, da mesec dni upravlja moje življenje" (izpoved Cosmo bralke) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 9. 2020

"Po prvem tednu v januarju sem bila odpuščena. Čez dva dni me je država tožila zaradi zamude pri plačilu davkov. Moja knjiga v nastanku, ki je bila 'čisto zares skoraj končana' že nekaj let, je bila 'še vedno' in morda za vedno v nastajanju. Desetletna nečakinja je prevzela nadzor nad mojim Tinder računom in dobila boljše odzive od mene, medtem ko se je pretvarjala, da je jaz.

Skratka, moje leto 2019 je bilo precej podobno zažganemu smetnjaku. Poskusila sem vse, da bi ga spreobrnila in rešila: meditacijo, jogo, plavanje, katatonično sedenje na kavču med tremi sezonami najljubše nadaljevanke. Celo spala sem s kristalčki pod blazino (s citrinom in malahitom, ki sta za zdravljenje in pozitivne transformacije). In ... nič.

Pregorela sem od vseh teh poskusov samopomoči. "Ali res ni ničesar, kar bi mi lahko pomagalo? Oh, saj res: astrologija," sem dejala sama pri sebi.

Odločila sem se, da naslednjih 30 dni horoskopa ne bom le brala, temveč bom dejansko upoštevala, kaj mi svetuje. Vesolje naj bo moj vodnik skozi življenje. Za pomoč sem se obrnila na Susan Miller iz Astrology Zone, verjetno najbolj slavno astrologinjo na svetu. Med njenimi oboževalkami so Emma Roberts, Jennifer Aniston in Katy Perry.

Vsaj 1,3 milijona bralk obišče njeno spletno stran vsak mesec, da pazljivo prebere njene epsko podrobne horoskope. Koga drugega naj bi prosila za nasvet?

Ko sem najboljši prijateljici Katji med kavo povedala za svoj načrt, je odložila skodelico, me čofnila po roki in rekla: "Nehaj. Tega ne moreš narediti." Nekaj precej značilnega velja za horoskope Susan Miller: včasih so grozljivi. Na primer grozljivi kot nejasno-toda-srhljivo-opozorilo-glede-zdravja-staršev. "Lahko sem pogumna," sem odgovorila Katji. "Dobesedno ne zmoreš biti toliko pogumna," mi je dejala.

Kljub prijateljičinemu odzivu sem Susan Miller poslala e-pismo. Odgovorila mi je, da mi bo pomagala. Potem mi je povedala, da imam povsem napačno premiso. "Astrologi delamo veliko dlje vnaprej kot le mesec dni. Premišljujemo o mesecih ali letih vnaprej," je rekla z glamurozno oštevajočim prizvokom glasu, kot mami, ki te opozarja, da spoliraš kozarce.

Primerno za žensko, ki jo New York Times opisuje kot v Chanel oblečeno mamico dveh otrok iz soseske Upper East Side v New Yorku. "Šest mesecev bi bilo veliko bolj smiselno, kaj praviš?" me je vprašala astrologinja. No ja, kljub vsemu sem se odločila začeti z majhnimi koraki in videti, kako bo šlo naprej.

Nekatere naloge so lažje kot druge. Eden od mojih dnevnih horoskopov na aplikaciji Astrology Zone je svetoval, naj se osredotočim na počitek in umik. Gre za nasvet, ki sem mu srčno sledila skupaj s prigrizki. Potem pa je prišel dan, ko naj bi pričakovala naval prijaznosti in sočustvovanja prijateljic. Že vnaprej sem se zahvalila svojim najbližjim za vso njihovo pomoč. Posledica tega je bil dejanski naval prijaznosti in sočustvovanja.

Slednje pomeni: uresničena napoved in prav tako zmaga. (Astrologija: 1 točka. Vse, kar je v nasprotju z astrologijo: 0 točk.)

Po dveh tednih sem se naučila, da imam energijo, ki bi jo lahko usmerila na finance. Zato sem naredila načrt za plačevanje zamudnih davkov in uporabila aplikacijo, da me opozori na vsa naročila, ki jih vedno pozabim odpovedati.

Potem je prišlo tisto, kar je Susan Miller opisala kot zlato priložnost za izpopolnjevanje poslovnega podviga, zato sem obnovila svojo spletno trgovino Etsy, na kateri prodajam vintidž slike in opremo za stanovanje, kar je bilo že dolgo časa na moji listi opravil. Naj izdam skrivnost: takrat sem imela najuspešnejši mesec doslej.

Millerjeva mi je ponudila tudi izdelavo in branje moje natalne karte horoskopa in jaz sem to sprejela. Branje je bilo sestavljeno iz enakih delov magije, branja misli in terapije ter je tako natančno zadelo vse, da sem resnično pozabila, da se ne poznava.

Po njenih razlagah imam družino in potovanja skoraj enako rada. Ja, gre za enega od mojih osnovnih konfliktov – doslej sem potovala v 70 držav, toda vedno me vleče nazaj domov. Ali se je mojemu očetu zgodil obrat sreče? Ja! Dolga zgodba. Ali sem imela kakšne zdravstvene preplahe glede grla in to vključuje žlezo ščitnico? Ja. Saj vem, da so težave s ščitnico pogoste, toda gre za dominantno zdravstveno težavo v mojem življenju. Le vprašajte mojega kirurga za ščitnico! Slišala sem tudi razburljive novice, da se bom poročila z moškim s 'staro dušo', ki ga bom kmalu srečala.

Eden od končnih vpogledov med trajanjem 30-dnevnega preizkusa: "Oživljaš, in to prav razburljivo!" Skratka: Ja (spet!) Ta mesec me je prisilil, naj skrbim za vse vidike življenja. Za vse vidike, ki so našteti v vseh 12 hišah horoskopa (vključno z ljubeznijo, družino in skrbjo zase). Raje kot da se, kot po navadi, obešam na delo in še več dela.

Težko se je ukvarjati s toliko stvarmi hkrati, zato zdaj premišljujem o širših astroloških temah in sezonah, in se svoji astrologinji oglasim vsak mesec, da preveriva moj osebni napredek. In, mimogrede, spoznala sem nekoga, več njih, če smo natančni. Nič te ne spravi hitreje iz hiše kot napoved slavne astrologinje, da boš srečala svojo pravo ljubezen. Moji horoskopi so obljubljali, da se bo nekaj zgodilo, če bom seveda poskusila. Do takrat so tu še vedno epizode najljubše nadaljevanke."

Za revijo Cosmopolitan september 2019 prevedla in priredila Petra Arula

Fotografije: Profimedia, Cosmopolitan Slovenija