Zunaj nova knjiga Zdravo, Tereza!, ki smo jo odkrivali ob kulinaričnem razvajanju

Si tudi ti (tako kot mi) navdušena nad oddajo Zdravo, Tereza! in si komaj čakala na zdrave recepte iz druge sezona? Čakanja je konec, knjiga je zunaj!

Zunaj nova knjiga Zdravo, Tereza!, ki smo jo odkrivali ob kulinaričnem razvajanju (foto: promo gradivo) promo gradivo
30. 6. 2017

Letošnje poletje nas je prikupna svetlolasa kuharica Tereza Poljanič razveselila s popolnoma novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!

Ob izidu knjige so nas novinarje in urednike povabili v ljubljansko restavracijo Romansa, kjer so nas chefi Maxima nepozabno pogostili z vegetarijanskim menijem, ki so ga ustvarili po Terezinih navodilih in filozofiji.

Tereza je na predstavitvi knjige dokazala, da je lahko večerja na visokem nivoju popolna tudi brez mesa in s sestavinami, ki so lokalne in ekološke.

Že ob prihodu je ponudila zanimiv fermentiran aperitiv kombucha, ki poleg osvežilnega okusa pripomore tudi k prebavnemu sistemu.

Pozdrav iz kuhinje je izgledal kot mini presna lazanja, predjed je vsebovala tradicionalen kisel kruh z okisano cvetačo in grahovim pirejem, glavna jed pa so bili omamni pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom (zaupala nam je tudi RECEPT!).

Za veliki sladki finale je Tereza ostala zvesta tradiciji in pripravila marelične cmoke s paljenim testom, vegansko pehtranovo kremo ter orehove »drobtine«. Tereza, sedi pet!

Čisto petico pa si zasluži tudi njena druga knjige super recepte iz druge sezone njene kuharske oddaje.

Če boste preizkusili katerega iz receptov, bodo iz vaše kuhinje zadišale omamne zdrave rižote, športni prigrizki, barviti recepti za otroke in tudi slovenske jedi, narejene na Terezin način.

Vse pohvale in priporočamo!
Pripravila: Špela Sila