Znana Slovenka spregovorila o odvisnosti od marihuane (njeno sporočilo bi morali slišati VSI!)

Ni veliko ljudi, ki bi tako iskreno spregovoriti o tematiki, ki je svet razdelila na dva pola! 👏🏼Čestitke, za pogum! 🙌🏻

Znana Slovenka spregovorila o odvisnosti od marihuane (njeno sporočilo bi morali slišati VSI!) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 7. 2019

Prejšnji teden si na spletu morda naletela na članek, v katerem je Nacionalni inštitut pojasnil, da je v Sloveniji vse več odvisnikov od marihuane. Kako to vedo? Ker vse več posameznikov potrebuje pomoč pri zdravljenju njihove odvisnosti od marihuane.

Zakaj je to problem?

Ker se v svetu vse pogosteje marihuano v oglaševanju povezuje z 'zdravilnimi učinki'. Pri tem pohvale seveda NE opevajo učinkov, ki jih prinaša kajenje marihuane, pač pa izdelkov, ki so bili razviti za pomoč pri lajšanju bolečin, povečevanju apetita in podobnih težavah. A nekdo, ki tega ne želi slišati, si lahko sporočilo hitro razloži po svoje.

Težava pa je tudi v tem, ...

Posamezniki, ki priznajo, da imajo težave z odvisnostjo od marihuane pri vrstnikih navadno naletijo na 'gluha ušesa', saj v svetu še vedno velja prepričanje, da se od marihuane ne moreš zasvojiti.

No, dejstvo pa je, da je trditev daleč stran od resnice. Od trave lahko postaneš zasvojen, in to ZELO!

A le redki so tisti, ki v javnosti spregovorijo o tematiki, ki je svet razdelila na dva pola. Med njimi se je v preteklih dneh znašla tudi priljubljena Youtuberka, Instagramerka in finalistka natečaja za Cosmo dekle z naslovnice, Lili Čadež.

Preveri, kaj je povedala:

"Travo sem že kadila in to se mi ne zdi nič sramotnega. Če me vprašate, kakšen je moj pogled na droge, pa se moj odgovor glasi, da droge niso dobre.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by style inspo / travel ideas (@lilicadez) on

Ljudje si ne smejo misliti; 'Jaz sem dovolj pameten, da ne bom zapadel v zasvojenost'. Ni prav, da se ljudje tega lotijo z mišljenjem, da lahko nekaj samo enkrat poskusijo, in potem tega nikoli več ne storijo. Zelo hitro se lahko zgodi, da gre stvar naprej. Vsaka droga ti prvič verjetno ponudi dober občutek, zato si posamezniki verjetno mislijo; 'Saj mi nič ni, zato bom to še počel.'

Sama česa drugega kot trave nisem nikoli poskusila, in to prav zato, ker sama sebe dovolj dobro poznam. Mislim, da imam v sebi to zasvojljivost, in da nisem takšna, da bi lahko stvari rekla ne, zato sploh ne mislim več ničesar drugega poskusit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by style inspo / travel ideas (@lilicadez) on

Veliko ljudi začne zaradi družbe, drugi začnejo samo eksperimentirati, marsikdo pa tudi poskusi droge zato, ker je slabe volje. Zadnje se mi zdi daleč najhujši primer, ker mislim, da če uživaš droge, ko si že slabe volje, je lahko tvoje počutje po tem samo še slabše.

Če se nimaš dobro brez droge, ali pa misliš, da je tvoje življenje bedno, če ne boš nečesa vzel, moraš v glavi res nekaj spremeniti, saj smo vsi narejeni tako, da lahko življenje uživamo brez substanc.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by style inspo / travel ideas (@lilicadez) on

Včasih je bilo kul, da si na drogah, zdaj pa je svet zavzela evforija zdravega življenja in prehrane, kar je daaaaaaleč stran od tega, da so droge kul," je povedala v svojih Insta storijih. 

Če tudi ti poznaš koga, ki ima težave z odvisnostjo od drog, mu lahko pomagaš in pomoč poiščeš ...

... v zdravstvenem domu, Centru za socialno delo ali pa pri različnih organizacijah in društvih. Celoten seznam centrov si lahko ogledaš TUKAJ, kjer boš našla tudi vse potrebne številke in naslove.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Ženske, rojene v TEM astrološkem znamenju so NAJBOLJŠE voznice (+ v katerem NAJSLABŠE)

Priporočamo tudi: Si že slišala za ta nenavaden SEKS TREND, ki je preplavil svet? (Obožujejo ga predvsem MOŠKI!)