Zmagovalec Evrovizije Måns Zelmerlöw se je moral javno opravičiti

Lepi Šved, Måns Zelmerlöw,  je sprožil val ogorčenja. Za svojo nepremišljeno izbiro besed se je javno opravičil.

27. 5. 2015

Måns Zelmerlöw je v soboto na Dunaju Švedski s skladbo Heroes priboril novo evrovizijsko zmago. Z zmago pravzaprav ni presenetil, saj je ves čas veljal za enega izmed favoritov. Med evrovizijskimi navdušenci priljubljeni Šved je sedaj močno kritiziran s strani LGBT skupnosti, zaradi njegovih pripomb, ki segajo v leto 2014.

Izjava, ki je dvignila veliko prahu

Måns Zelmerlöw je v švedski kuharski oddaji Pluras izrekel nekaj nepremišljenih besed, žaljivih do homoseksualno usmerjenih ljudi. Zelmerlöw je naprej homoseksualnost označil za nenormalno, nato pa dejal še: "Ni enako naravno, da želi moški spati z drugim moškim. S tem ni nič narobe, toda bolj naravno je, da imajo moški in ženske skupaj otroke."

Nekaj dni nazaj je o izjvai, zaradi katere je vse od takrat pogosto kritiziran, povedal:

"Od kar sem to izrekel, se neprestano opravičujem. Uporabil sem besedo, ki ima negativen prizvok, in to ni bila beseda, ki sem jo iskal. Ampak sem jo izrekel, bilo je neumno in zafrknil sem. Poskušam se opravičiti že vse od takrat. /.../ Večina mojih prijateljev je gejev in vedo, da sem vse prej kot homofob. /.../ Nisem homofob in tudi nikoli ne bom."

VIDEO: Månsovo opravičilo

Homoseksualci, heteroseksualni, heroji

Måns Zelmerlöw je sicer po tej oddaji večkrat tudi z dejanji poskušal pokazati svoje pravo stališče, saj se je udeleževal številnih dogodkov, organiziranih s strani gejevske skupnosti. Tudi njegovi prijatelji so želeli svetu pokazati Mansovo pravo stališče, zato so mu podarili majico z napisom: Homoseksualci, heteroseksualci, heroji. 

Majica, ki so jo Mansu podarili prijatelji

Številni komentarji na družbenih omrežjih so sicer skeptične narave. Češ, da je opravičilo neiskreno in izrečeno zgolj zato, da se ne bi zameril evrovizijski publiki. 

Novičko sem za Cosmopolitan pripravila Sanja Macur.

Måns Zelmerlöw - zmagovalni nastop na Evroviziji 2015

Oglej si še odličen nastop Maraaye V ŽIVO na slovaškem Radiu Express. Všeč pa ti bo tudi članek o najbolj seksi tipih Evrovizije 2015, med katerimi je seveda tudi Måns Zelmerlöw.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri