Zbiram papir za živali in ne hodim v cirkus!

6. 9. 2012
Zbiram papir za živali in ne hodim v cirkus!

V soboto, 6. oktobra, v duhu svetovnega dneva živali, bo Društvo za zaščito živali Ljubljana že desetič zbiralo papir. V preteklih petih letih so uspeli zbrati skupaj kar 117.120 kg odpadnega papirja in upajo, da bo jubilejna akcija znova podirala rekorde.

Akcija zbiranja papirja poteka dvakrat letno – ob junijskem svetovnem dnevu okolja in oktobrskem svetovnem dnevu živali.

Slogan akcije je 'Pomagajmo naravi in osrečimo živali', saj gre za vzgajanje odgovornega odnosa do okolja, cilj tokratne akcije pa je zbrati čim večjo količino odpadnega papirja, ki bo po finančni vrednosti omogočila projekt 'Vem, zakaj ne grem v cirkus'.

Jedro projekta je informiranje javnosti o življenju cirkuških živali, s poudarkom na osveščanju otrok in mladostnikov. Čeprav se v zadnjih letih vse pogosteje izpostavlja problematiko grozljivega ozadja cirkusov, so gostovanja cirkusov z živalmi pri nas še vedno prisotna, kar pomeni, da so njihove predstave še vedno dovolj dobro obiskane. Potreba po informiranju in osveščanju torej ne samo ostaja, temveč je vedno bolj prisotna, saj si vsi želimo živeti v sočutni družbi, ki kaže spoštovanje do narave in živega sveta v njej.

Kaj, kje in kdaj?

Papir, ki ga lahko zbiraš doma in v službi, bo moč oddati v soboto, 6. 10. 2012, med 8. in 18. uro pred Centrom Vič Ljubljana. Tam bo zabojnik za odpadni papir podjetja Gorenje Surovina d.o.o., ki bo kot vsa leta doslej na lastne stroške organiziralo prevoz in postavitev zabojnika.

Tudi tokrat bodo društvu priskočili na pomoč ljubljanski gasilci, ki v okviru najstarejše gasilske enote v Sloveniji, Gasilske brigade Ljubljana, že dolga leta stojijo ob strani tako ljudem kot živalim.

Ne zamudi jubilejne 10. akcije zbiranja papirja, saj bo na prizorišču pestro:

  • postavljena bo stojnica z izobraževalnim gradivom in novimi izdelki iz društvene spletne trgovine Nakupi iz srca,
  • kuža Pik in muca Poka (Pik'n'Poka), glasilca vseh brezdomnih živali, bosta nagradila vse mačje in pasje pridneže, ki bodo doma pomagali pri zbiranju papirja,
  • organizirano bo zbirno mesto za donirano hrano za prostoživeče muce in opremo za živali v zavetiščih.

Na zadnji oktobrski akciji je društvo ob pomoči vseh, ki jim ni vseeno, zbralo 16.920 kg odpadnega papirja.

Nam bo letos s skupnimi močmi uspelo podreti lanski jesenski rekord?