Zakaj je kefir s kolagenom takoj našel mesto v našem vsakdanu

Kako prosim? Kefir s kolagenom? Tako je! S kolagenom, vitaminom C in vrtnico! Novost, ki nas je navdušila, saj združuje nekaj dobrega za prebavo, nekaj dobrega za kožo in nekaj dobrega za splošno počutje. Pa še dobro je!

Zakaj je kefir s kolagenom takoj našel mesto v našem vsakdanu (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023 | Promocijsko sporočilo

Kefir na dan …

Kefir je eno najstarejših fermentiranih živil na svetu, klasificiramo pa ga celo kot 'superživilo'. Odličen je kot del kateregakoli obroka v dnevu. V vzhodni Evropi, od Poljske in Ukrajine do Estonije in Finske, kefir vključujejo v zajtrk, kosilo in večerjo, kot vsem dostopen napitek, ki je hkrati slasten in zdrav. 

Odlična podpora zdravju

Kefir je znan prijatelj našega zdravja. Študije z jasnimi dokazi povedo, da je kefir bogat vir številnih hranljivih snovi, od proteinov in kalcija do vitaminov B12 in D, njegove probiotične lastnosti pa pomagajo pri marsikaterih prebavnih težavah. Nekatere študije celo ugotavljajo, da kefir lahko blagodejno vpliva na alergije, simptome astme, nizek krvni tlak in pri uravnavanju glukoze v krvi.

Čisto novi kefir – s kolagenom in vrtnico

Kefir Krepko, pravi tradicionalni kefir iz 100% kefirjevih zrn, je v najnovejši različici s kolagenom in vrtnico takoj postal obvezen del našega vsakodnevnega jedilnika. O kolagenu smo že ogromno pisali, zato smo prepričani, da tudi ti že prav dobro poznaš tisti podatek, kako proizvodnja kolagena v telesu po 25. letu starosti postopoma upeha, zato ga moramo za ohranjanje čvrste kože dodajati prek prehranskih dodatkov. Kefir, ki že vsebuje kolagen, tako postane še bolj učinkovit sopotnik pri ohranjanju zdravja in lepote.

Krepko

Kaj se skriva v vrtnici?

Vrtnice se tako v kozmetiki kot v zdravilstvu uporabljajo že od srednjega veka. Vendarle je to cvetlica, ki se ji pripisujejo izjemne ezoterične moči, povezane predvsem z žensko prvinsko energijo. V zgodbah vrtnica prinaša veselje in srečo, njena esenca pa je znana tudi kot napoj ljubezni. Prav posebno mesto pa ima vrtnica v ajurvedi. V tradicionalni indijski medicini se namreč njeni cvetovi uporabljajo za lajšanje ženskih težav, povezanih s cikli, prav tako pa jo uporabljajo pri lajšanju glavobolov, vnetnih pojavov in seveda tudi pri negi kože.

Ob vsem tem pa še - vitamin C!

Da bo tvoj imunski sistem še bolj vesel vsakega požirka novega kefirja Krepki suhec kolagen iz mlekarne Krepko, pa bo poskrbel vitamin C. Največji frajer med vitamini, ki s svojo antioksidativno močjo igra pomembno vlogo v številnih bioloških procesih - tudi pri nastajanju kolagena, kar odlično zaokroži zgodbo o tem edinstvenem kefirju, ki ga moraš poskusiti že danes!

Toliko dobrega naenkrat
"Ves čas razvijamo izdelke, ki jih sami iščemo, a na trgu pogrešamo. Ker sama že leta uporabljam kolagen in tudi sicer zelo skrbim za zdravo in uravnovešeno prehrano, sem ves čas razmišljala, kako bi v Mlekarni Krepko ustvarili izdelek, ki bi združeval ves nabor probiotičnih kultur, prisotnih v kefirju, kolagen in hkrati še ponudil slasten okus. Aromaterapija je moja strast, z njo se ukvarjam ljubiteljsko, vrtnica pa ima v aromaterapiji prav poseben pomen, povezan z ženko energijo. Uporablja se za zmanjševanje stresa, odpravljanje tesnobe ter sproščanje umskih in telesnih napetosti. Ko sem združila svoja znanja o zdravi prehrani, kolagenu, za katerega verjamem, da ga je treba jemati po 30. letu, in aromaterapijo, je bila pot do razvoja tega inovativnega izdelka že začrtana," je povedala Sandra Turnšek, direktorica mlekarne Krepko iz Laz pri Logatcu, kjer edini v Evropski uniji izdelujejo kefir na tradicionalen način iz pravih kefirjevih zrn.