Najhitrejša petka Slovenije 2014 je Kaja Bajda

Na osmem Cosmopolitanovem teku v petkah, na katerem so se najbolj pogumna dekleta v mestu v svojih najljubših salonarjih pognala v dir za ček v višini 1000 evrov, je tokrat slavila Kaja Bajda iz Trbovelj.

26. 9. 2014

Cosmopolitanke so se danes, 26. septembra, že osmič v petkah pognale čez Prešernov trg v centru Ljubljane!

Dekleta so se pričela zbirati že nekaj pred 15. uro, ki je bila določena, da na mestu dogodka potrdijo svojo prijavo, prevzamejo startne številke in darilca ter si pustijo vzeti mero (stiletk, se ve).

petkeEden od pogojev za sodelovanje na teku v petkah so namreč poleg nekaj malega kondicije tudi čevlji z najmanj osem centimetrov visoko, a ne več kot dva centimetra široko peto (pri čemer obutev s polnim podplatom in platformo ni dovoljena). Za nagrado 1000 evrov, ki ga letos podeljuje Cosmopolitan, se skratka lahko potegujejo vse tiste, ki bi si tega želele, a na Cosmopolitanovem teku v petkah doslej še niso zmagale. Želimo si namreč, da bi bila pot do zmagovalnih stopničk odprta za kar največ deklet, ki so tudi sicer vešče hitrega brusenja svojih stiletk.

Medtem, ko so se tekačice ogrevale, je mimoidoče, navijače in predstavnike medijev zabaval atraktiven spremljevalni program.

Libero dance center z Azro Selimanović na čelu nas je učil plesa Cosmo Happy, obiskovalce dogodka je zabaval raper Zlatko, izdatno so nas animirali akrobati in bruhalec ognja, na desetine pogumnih deklet v stiletkah pa je bodrila celotna Cosmo ekipa, ki se jim je pridružila še Adrijana Brečko - naše prvo dekle z naslovnice. Ves čas dogodka so bile na voljo še brezplačna manikira s Studijem lepote, v NLB Bankarni na Čopovi ulici pa si lahko še vedno daš izdelati spominsko naslovnico Cosmopolitana s svojo lastno podobo.

Start teka, ki je srčika najbolj roza prireditve v letu, je bil ob 16. uri.

Dekleta so se po trasi od Robbovega vodnjaka do Prešernovega spomenika nato pognale v treh predtekih, da bi v finalnem delu v ciljno ravnino najhitreje pritekla tekmovalka s startno številko 5.

Najhitrejša petka leta 2014 je tako postala:

  • Kaja Bajda iz Trbovelj - ki je v finalnem teku traso pretekla v pičlih 20,06 sekundah in si tako pritekla ček v vrednosti 1000 evrov.

In kot vsako leto sta bili tudi tokrat na prireditvi izbrani še dve spremljevalki zmagovalke, vsaka od njiju pa je slavila v posebni cosmo kategoriji. Meritve na prijavnem mestu so tako pokazale, da je lastnica letošnje najvišje petke postala:

  • Saša Podkrižnik iz Radmerja na 16-centimetrskih stiletkah, v katerih je nato zares tudi tekla in za kar ji je Deichmann podaril bon za 200 €.

Tekmovalka z najboljšim stilom po mnenju Cosmo uredništva, ki je prejela bon za nakupovanje v trgovini Orsey, pa je postala:

  • Katja Marn z Vranskega s startno številko 9.

logoti sponzorjevMorda te bo zanimalo tudi:

Dogajanje v centru Ljubljane si lahko skupaj z nami spremljala tudi na naslednjih cosmo kanalih:

Cosmopolitan