Woody Allen in Rimu z ljubeznijo

Woody Allen, slavni režiser urbanih, malo posebnih komedij Polnoč v Parizu in Ljubezen v Barceloni, predstavlja kolaž zelo različnih človeških usod, ki prepletejo svoje nenavadne življenjske poti v večnem mestu – Rimu.

5. 9. 2012

Priznani ameriški arhitekt John med počitnicami v Rimu podoživi bolečo mladostno ljubezensko izkušnjo, nadobudni mladenič Jack pa se znajde v nevarni ljubezenski skušnjavi.

Na drugem koncu mesta upokojeni operni režiser Jerry med obiskom sinove zaročenke spozna, da je njen oče, ki sicer dela kot pogrebnik, izjemno nadarjen operni pevec, kar želi izkoristiti za oživitev lastne kariere. Za dodatne zmešnjave poskrbi domačin Leopoldo, ki se čez noč iz povsem običajne in dolgočasne osebe spremeni v eno od najbolj poznanih in obleganih osebnosti v Italiji.

Rimu z ljubeznijo je komedija v enem najbolj očarljivih in kaotičnih mest na svetu.

V filmu spoznamo priznanega ameriškega arhitekta, ki podoživlja svojo mladost; povprečnega lokalnega prebivalca, ki nenadoma postane največja osebnost Rima; mlad podeželski par, ki se zaplete v romantični razmerji, ter ameriškega opernega režiserja, ki želi na oder zvabiti pojočega pogrebnika.

Arhitekt John (Alec Baldwin) je na oddihu v Rimu, kjer je prebival v mladosti. V nekdaj domači soseščini sreča Jacka (Jesse Eisenberg), mladeniča, v katerem vidi sebe. Ob opazovanju fanta, ki se do ušes zaljubi v Monico (Ellen Page), spogledljivo prijateljico njegove punce Sally (Greta Gerwig), John podoživi eno najbolj bolečih romantičnih epizod v svojem življenju.

Upokojeni operni režiser Jerry (Woody Allen) z ženo Phyllis (Judy Davis) prileti v Rim, da bi spoznal Michelangela (Flavio Parenti), italijanskega zaročenca svoje hčerke Hayley (Alison Pill). Jerryja preseneti, da Michelangelov oče Giancarlo (znani italijanski tenorist Fabio Armiliato), sicer pogrebnik, pod prho prepeva čudovite arije. Ker naj takšen talent ne bi ostal neizkoriščen, bi Jerry rad pomagal Giancarlu na poti do slave in pri tem obudil svojo kariero.

Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) je neverjetno dolgočasen moški, ki se nekega jutra prebudi kot ena od najslavnejših oseb v Italiji. Paparaci ga zasledujejo na vsakem ko­raku in spremljajo vsakršno njegovo potezo. Leopoldo se vse bolj privaja življenju v središču pozornosti, toda cena slave, ki jo plačuje, je vse bolj obremenjujoča.