VIDEO: Ta božična reklama RAZJEZI vsako žensko, ki jo pogleda (z razlogom? 🤔)

Uffff, tole pa se za podjetje res ni dobro izšlo! 😬

VIDEO: Ta božična reklama RAZJEZI vsako žensko, ki jo pogleda (z razlogom? 🤔) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2019

Samo v dveh dneh je reklama povzročila izgubo v višini 1,5 milijarde dolarjev! 😬

Božične reklame so velikorat precej čustvene, ganljive, polne prazničnih prizorov, a včasih se pri kakšni resnično in zelo zalomi. Prav to se je zgodilo ameriškemu podjetju Peleton, ki se ukvarja s prodajo sobnih koles.

Prav v namen božičnih praznikov so posneli reklamo, kjer lahko vidimo, kako mož podari svoji ženi sobno kolo, ki je darila tudi zelo vesela. Nič spornega na prvi pogled, kajne?

Žal se mnogi nikakor ne strinjajo, saj so reklamo označili za seksistično in diskriminatorno, tudi nevarno, saj bi naj spodbujala ženske k hujšanju. Kljub vsemu, da v reklami to nikjer ni omenjeno, hkrati pa ženski lik že na začetku reklame izgleda zelo fit, so ljudje naravnost ogoročeni.

Mnogi so dejali, da je nedopustljivo, da si lahko takšno podjetje kaj takšnega privošči, saj reklama spodbuja moške po vsem svetu, da svoje že tako suhe in lepe žene silijo v hujšanje. 

Peleton se je na negativne komentarje tudi odzval in sicer ...

... z izjavo, da so razočarani nad odzivi nekaterih, ki več kot očitno niso razumeli poante posnete reklame. Njihov namen je namreč dobro počutje, ki ga redna športna aktivnost zagotovo prinese (no, tu jim res ne moremo oporekati), in ne siljenje v nemogoče lepotne ideale.

Video je sicer na Youtube dosegel že 9 milijonov ogledov, prejeli so pa tudi uradno pritožbo, ki se že ureja na sodišču. Ojoj! 😬

Poglej si reklamo tukaj in se še sama prepričaj, ali je res tako zgrešena:

Kaj meniš? 🤔 Zaupaj nam v komentar!

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: TO je 5 najbolj magičnih INSTA kotičkov adventnega Zagreba 🎄

Priporočamo tudi: Iiiiii! Luka Dončić ponovno dokazal, kako OGROMNO srce ima (ponosni ❤️)