VIDEO: Oglas, ki si ga boš zapomnila za vse življenje! Imamo prav?

Je to oglas z najmočnejšim sporočilom vseh časov?

VIDEO: Oglas, ki si ga boš zapomnila za vse življenje! Imamo prav? (foto: Screenshot) Screenshot
13. 2. 2018

Ne malo prahu je sprožil video, ki ga je drugi največji proizvajalec pametnih telefonov, Huawei, predstavil na svojih družbenih omrežjih.

Video nove kampanje prikazuje dekle, ki je zatopljeno v svoj pametni telefon. Medtem, ko ji sledimo skozi dan in opazujemo, kako se zaplete v različne situacije, ki so posledica njene intenzivne rabe telefona, ugotovimo da zgolj pogreša svojo ljubljeno osebo.

Preden bereš naprej, si oglej oglas:

Huawei v želji po boljšem razumevanju potrošniških navad in skrbi zanje začenja kampanjo #AddictedToYou

Grajenje, vzpostavljanje in vzdrževanje dobrih in zdravih odnosov z bližnjimi, tudi s pomočjo pametnih telefonov, je vzgib za aktivacijo ob prazniku zaljubljenih, valentinovem.

Pomemben del je raziskava, ki so jo opravili pri organizaciji IPSOS v 12. državah in uporabnikom pomaga razumeti pomen mobilnih naprav in izražanje čustev z njihovo pomočjo.

"Izvedli smo raziskavo, da bi ugotovili kakšen odnos imajo ljudje do svojih telefonov in kako jih uporabljajo, da komunicirajo z ljudmi, ki so jim blizu," je povedal Matjaž Kermelj, direktor Huawei Slovenija. "Rezultati nam pomagajo razumeti, kaj je ljudem pomembno, ko uporabljajo mobilne telefone in kako naši izdelki ustrezajo tem potrebam."

Raziskava "Razmerja s telefoni"

Raziskavo poimenovano 'Razmerja s telefoni' so opravili v Avstriji, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, v Grčiji, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, Turčiji in tudi v Sloveniji.

Rezultati so pokazali, da so mobilne naprave pomemben element sodobnega vsakdanjika. Medtem, ko večina anketirancev telefon vzame s seboj tako rekoč povsod, se večina vendarle strinja da je pristen odnos z ljubljenimi pomembnejši, če je seveda le ta možen.

Kajti v primeru odnosov na daljavo so prav mobilni telefoni najbolj pogosto orodje za vzdrževanje stikov.

Nova Huaweijeva kampanja poudarja pomen pristnega človeškega stika in dejanske prisotnosti

Huaweiju je raziskava dala navdih za kampanjo, ki priznava pomembnost pametnih telefonov v naših vsakdanjikih, a hkrati spodbuja, da več časa namenimo za pristen stik z bližnjimi.

S tem želijo spodbuditi odgovoren pogovor o tem, kako, koliko in kdaj uporabljamo pametne telefone.

Valentinovo pa je odlična priložnost, da razširimo glavno sporočilo te kampanje, ki poudarja pomen pristnega človeškega stika in dejanske prisotnosti.

Kakšni so rezultati raziskave?

Huawei je k sodelovanju povabil priznano psihoterapevtko Tino Bončina dr. med, ki je podala nekaj komentarjev raziskave.

Tina Bončina, dr. medicine in psihoterapevtka, komentira:

"Raziskava jasno pokaže, da se je življenje z novo tehnologijo zelo spremenilo, pomembno pa je, da se tudi mi primerno spreminjamo s tem. V kontekstu vsakdanjika mobilna naprava zdaj nadomešča tudi do 10 drugih medijev ali naprav. Del življenja je s tem definitivno olajšan in njegova kvaliteta višja, a se hkrati vzpostavlja močnejša navezanost na to napravo. Mobilne naprave vsakodnevno omogočajo kvalitetne in stalne stike, vprašanje pa je, ali je tak stalen stik vedno primeren in v korist."

Letošnja Huaweijeva valentinova promocijska akcija nadgrajuje kampanjo #BePresent, ki je med božičnim časom leta 2016 spodbujala, da odložimo pametne telefone in se osredotočimo na družino in prijatelje.

Kot del kampanje bodo potrošniki lahko poslali svoje valentinove želje ljubljenim iz trgovine Big Bang Mega v nakupovalnem središču BTC City Ljubljana. Sporočilo bo nato prikazano na zunanjem digitalnem zaslonu.

Vrhunec kampanje bo Romantična večerja brez telefona

Le-to bo za povabljene organiziral Huawei v restavraciji Atelje na Nazorjevi ulici v Ljubljani.

S tem želi Huawei spodbuditi uporabnike telefonov, da ob valentinovem na prvo mesto postavijo svojo ljubljeno osebo in se ji popolnoma posvetijo.

Kot del kampanje je tudi predstavitev novega pametnega telefona Huawei P Smart, ki je popolna fuzija mode in tehnologije. Naložen ima najnovejši operacijski sistem z vmesnikom EMUI 8.0. Njegove glavne značilnosti so celostranski oziroma t. i. FullView zaslon, ekskluzivni Face Beauty algoritem in zajem fotografij z gestami in drugimi funkcijami.

Preberi še: Horoskop: Kaj mu/ji (glede na znak) pomeni valentinovo? in 7 stvari, ki se zgodijo v tvojem telesu, ko si zaljubljena