Valentinove male pozornosti in kreativne ideje

14. 2. 2014

Na praznik zaljubljencev se ne gre spomniti le na partnerja, ampak lahko malo pozornost nameniš tudi prijateljici, mami ali sodelavki. Vsem, ki jih imaš rada.

Ne veš, kaj bi podarila?

Možnosti so omejene le toliko, kot si boš dovolila omejiti svojo domišljijo in kreativnost. Naj nanizamo le nekaj možnosti in morda se ti utrne kakšna dobra ideja.

Darilca izpod tvojih rok!

Unikatne skodelice, vazice in lončki s sporočili

Potrebovala boš skodelice, ki dopuščajo tvoj kreativni poseg v njih dizajn (najbolje torej bele in s kar najmanj vzorčkov), šablone, barve, čopiče ali krede. Vodič za izdelavo boš našla v naši fotogaleriji, seveda pa je tvoj lasten kreativen input še kako dobrodošel.

In zakaj bi se ustavila le pri skodelicah, ko pa lahko lončke in steklenice, ki ti jih gotovo ne manjka, okrasila in popestrila s kakšnim osebnim posvetilom.

skodelice

Magnetki s sporočili v obliki kolaža

Izdelaš lahko magnetke različnih velikosti, oblik in z unikatnimi sporočili. Zgled boš našla tudi v eni od naših nedavnih novičk na spletni povezavi Sporočila v medaljončkih za vsak okus! Se ti zdi dobra ideja? V naši fotogaleriji prilagamo še natančnejši opis postopka izdelave.

broske

Kupljeno, a izbrano s premislekom!

Pri slovenskih oblikovalcih

Z nekaj malega brskanja boš na spletnem Cosmopolitanu našla cel kup povezav do facebook skupin, kjer svoja dela predstavljajo številni slovenski oblikovalci in ustvarjalci. Morebiten namig za to, kaj pravzaprav iščeš in želiš, pa klikni morda tudi na Unikatna darilca.

Pravi cvet za pravo osebo!

S cvetjem ne moreš zgrešiti - pa če ga podarja punca ali fant. Nekateri so sicer mnejnja, da naj bi na ta dan bila tudi obvezna izbira cvetja in darilc v barvi praznika, ki je strastno rdeča, a se lahko preliva v nežno rožnato ali zapeljivo vijoličasto. Spet drugi pravijo, da gre upoštevati sporočilnost barve in da skratka ni vseeno, kakšne barve cvet namenimo kateri osebi.
Sicer pa si več o tem lahko prebereš na spletni povezavi Prava roža, prave barve, za pravo osebo!

narcise

Knjiga, kino in glasbena želja!

In seveda enostavno ne moreš zgrešiti niti z glasbeno zgoščenko, vstopnico za kino ali gledališče in knjigo - in v kolikor gre za obdarjenko, naj bo ta priliki primerno kar iz žanra romantičnih zgodb. Ker seveda ne veš, ali  tvoja prijateljica, sodelavka ali sorodnica dotično glasbeno ali knjižno darilo morda že ne poseduje, bo najbolj varno, če se osredotočiš na novosti.

Naj te na tem mestu zatorej opozorimo na tale vroči tris iz rubrike erotičnih in ženskih romanov ;)

knjige

Preveč  na prvo žogo?

Trenutno se odlična izbira ponuja tudi na policah novih romanov za divja srca in pustolovce.

knjige

Naj omenimo:

  • Divja - Cheryl Strayed

Ženska s praznino v srcu. To sem bila. Tako se opiše Cheryl, ki je 22-letna izgubila mamo, družino in sebe. V trenutku brezupa je sklenila, da se bo podala na mogočno Pacifiško gorsko pešpot, ki vodi skozi puščave, po zasneženih vrhovih in nedotaknjenih gozdovih zahodnega roba ZDA. Šla je sama, brez pohodniških izkušenj.

  • Brodolom - Charlotte Rogan

Brodolom je poseben roman, ki ga lahko beremo na več ravneh, toda v prvi vrsti je to srhljiva zgodba o preživetju – mogočna in brezdanja kot ocean. Poleti 1914 se mladoporočenca Grace in Henry vkrcata na ladjo, ki naj bi ju iz Anglije popeljala domov v Ameriko. Ko čezoceanka doživi brodolom, Henry požrtvovalno priskrbi Grace mesto v rešilnem čolnu, v katerem pa je, kot se hitro izkaže, preveč ljudi.

  • Beneške oči -  Alessandro Barbero

Benetke, konec 16. stoletja: dož vodi Republiko z železno roko, Svet deseterice reveže z mučenjem sili v priznanje dejanj, ki jih niso zakrivili. Trdi časi so in delavec Michele se med begom pred neutemeljeno aretacijo vkrca na galejo in zapusti družino, ne da bi se sploh lahko poslovil od svoje lepe, komaj sedemnajstletne žene Biance.

  • Tiho dekle - Tess Gerritsen

V temačni senci mestnega sprehajališča leži na tleh ženska roka. Na strehi večstanovanjske hiše pa leži skoraj obglavljeno truplo, ki mu je ta roka pripadala. Skupaj s pramenoma srebrnih las, ki zagotovo niso človeški, več kot dovolj za Jane Rizzoli in za Mauro Isles, da se soočita s presenetljivim odkritjem.

Zrna sreče, kamni in talismani

Nadvse ljubka in vedno lepo sprejeta so razna srečonosna darilca. Mednje spadajo mali talismani, amuleti, vilinski simboli, zrna sreče, kamni, angelska sporočilca ... in saj veš, da lahko vse te predmete sreče brez veliko stroškov ustvariš tudi sama ;)

deteljice

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan