V naša kina prihaja Hitchcock!

Konec meseca, 28. februarja, prihajata v naša kina dva nova odlična filma, poleg kriminalnega trilerja Podkupljeno mesto, o katerem bomo še pisali, tudi biografska drama Hitchcoock.

15. 2. 2013

Izza podobe Alfreda Hitchcocka – filmskega 'mojstra suspenza' in izjemne ikone, ki je orkestrirala nekaj najbolj zloveščih izkušenj in spletk, kar jih je videlo občinstvo – se skriva še ena plat: njegovo ustvarjalno eksplozivno ljubezensko razmerje z odločno soprogo in soustvarjalko Almo Reville.

Sacha Gervasi v svojem filmu Hitchcock tokrat prvič razkriva njuno očarljivo in zapleteno ljubezensko zgodbo – in to skozi pretkane in mračne leče njunega najbolj drznega filmskega podviga, snemanja srhljivega trilerja leta 1960 Psiho, ki je postal režiserjev najbolj kontroverzen in legendaren film. Ko je bil ta buren projekt, za katerega se je zdelo, da se je vse zaklelo proti njemu, končan, ni bilo v filmskem poslu nič več tako, kot je bilo – a le peščica jih je dojela, da sta bila za to potrebna dva človeka.

Gervasi in igralska zasedba, v kateri sta tudi Anthony Hopkins in Helen Mirren kot Alfred in Alma, napletajo zgodbo v pravem Hitchcockovem stilu, polno presenečenj, zabavnih ironij in temačnih preobratov. A v srčiki filma niso zgolj obsedenost in strahovi dveh, temveč tudi nedvomno burna ljubezen, ki je izza zastorov poganjala Hitchcockovo umetnost.

Ljubezenska zgodba & Psiho

Film Hitchcock razkriva njuno očarljivo in zapleteno ljubezensko zgodbo skozi leče njunega najbolj drznega filmskega podviga, snemanja srhljivega trilerja Psiho iz leta 1960.

Filmski kritik Charles Champlin je v dobrodošlico filmu povedal:

  • "Hitchcockovi prijem je imel štiri roke – in dve od teh sta bili Almini."

Odlično biografsko dramo Hitchcock si lahko predpremierno ogledaš že v torek, 19. februarja ob 21:00 uri v Kinodvoru.