Hudooo! Našle smo TRIK, ki bo v trenutku odstranil praske z leč tvojih OČAL

Tako bodo tvoja stara očala kot nova! 😍 Pa ni za kaj! 😉

Hudooo! Našle smo TRIK, ki bo v trenutku odstranil praske z leč tvojih OČAL (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2019

Poškodovana očala oziroma bolje rečeno poškodovane leče so prava nočna mora, se strinjaš? 

Praska ali dve se na steklu pripetita izredno hitro, tudi v primeru res veeelike pazljivosti, menjava leč pa je lahko kar precejšen finančni zalogaj.

A ne skrbi! 🤓

Zate smo poiskali nekaj res uporabnih in preprostih trikov, s katerimi boš nadležne praske popolnoma in brez napora odstranila kar sama.

1. Soda bikarbona + voda

Zmešaj čajno žličko sode bikarbone in čajno žličko vode, da dobiš gosto pasto. Dobljeno nežno nanesi po celotni površini leče, ki si jo prej res dobro očistila s krpico. Nato očala speri z mlačno vodo.

2. Kis za vlaganje in soda bikarbona

Namesto vode lahko za večjo učinkovitost uporabiš tudi beli kis, ki se uporablja za vlaganje zelenjave. Postopek je popolnoma enak kot zgoraj. 😉

3. Otroški šampon

Na krpo iz mikrovlaken kani nekaj kapljic šampona za dojenčke in ga s pomočjo krpice ter krožnih gibov nežno masiraj po praskah. Šampon bo tudi poskrbel za zaščitno plast na očalih in se naslednjič ne bodo tako hitro poškodovala.

4. Detergent za pomivanje posode

Gre za identičen postopek kot pri otroškem šamponu, razlika je samo v tem, da s pomočjo detergenta za pomivanje posode odstraniš še trdovratne maščobne sledi, ki nastanejo zaradi potu, ličil itd.

Naj te opozorimo, da ti triki delujejo samo pri lečah za klasična očala, pri sončnih se tem trikom raje izogni, saj lahko poškoduješ UV zaščito.

Pomagaš si lahko tudi s tem posnetkom:

Uporabno, kajne? 🤓

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Nika Zorjan si je letos omislila TOP bundo, zaradi katere boš pozabila svoj naj plašč

Priporočamo tudi: TO je trik, ki ga za optično podaljšanje nog uporabljajo MANEKENKE (preprosto je!)