Umetna inteligenca razkriva: Tako sta videti POPOLNA moški in ženska (FOTO)

Preveri fotko v članku 👇. 🤯

Umetna inteligenca razkriva: Tako sta videti POPOLNA moški in ženska (FOTO) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2023

Moški imajo zares raje blondinke, ženske pa visoke, postavne moške, temnejše polti, ugotavlja nedavna raziskava.

V projektu 'Bulimia', ki se sicer ukvarja z dvigovanjem zavedanja o motnjah prehranjevanja, so raziskovalci od umetne inteligence (UI) zahtevali, da s pomočjo fotografij z družabnih omrežij pokaže popolna moška in ženska telesa - skladno s tistim, kar na teh platformah pritegne največ pozornosti.

Glede na rezultat, ki jim ga je UI prikazala, so zaključili, da so najbolj zaželene ženske s svetlejšimi lasmi, olivno poltjo, rjavimi očmi in vitko postavo, medtem ko so 'popolni' moški imeli temne oči, izražene ličnice in mišice.

Skoraj 40 % 'popolnih žensk' je namreč bilo blondink, 30 % jih je imelo rjave oči, več kot polovica pa olivno polt.

Skoraj 70 % 'popolnih moških' je imelo rjave lase, 23 % pa rjave oči. Velika večina jih je imela prav tako olivno polt, skoraj polovica pa poraščeno brado.

Umetna inteligenca: Poglej, kako bi danes izgledala princesa Diana (FOTO)

Kako izgledata popolna ženska in moški, si oglej tukaj:

V poročilu projekta Bulimia so raziskovalci povedali, da v dobi najrazličnejših filtrov ter aplikacij za 'olepšavo' obraza in telesa nikakor ne moremo razumno doseči fizičnih standardov, ki jih postavljajo družabna omrežja.

"Zakaj bi se sploh trudili ugoditi takšnim nerealnim idealom? Za mentalno in fizično zdravje je bolje imeti realna pričakovanja glede izgleda telesa," zaključujejo.

Uooou! Kako je to mogoče? Na okno Postojnčana priletel ptič, ki je pri nas že davno izumrl
(poglej ta VIDEO)