Top filmi, ki jih moraš videti v sezoni jesen/zima 2015

Hladnejših mesecev smo veseli tudi zato, ker pogosteje obiščemo kino in konec leta tudi letos obeta same filmske poslastice. Izbrali smo nekaj najboljših, ki jih moraš videti še letos.

Na veliko platno se med drugim vračata tudi zakonca Jolie-Pitt! (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
17. 11. 2015

Macbeth - že v kinu!

Sodobna priredba klasične Shakespearjeve tragedije, v kateri se v vlogi Macbetha in njegove soproge vživita Michael Fassbender in Marion Cotillard.

Macbeth, zvesti general vojske kralja Duncana, v silovitih bojih pri Ellonu na Škotskem porazi Macdonwalda, izdajalca in voditelja uporniških sil. Po bitki skupaj s sovojakom Banquom naletita na tri ženske, ki Macbethu prerokujejo, da bo postal kralj.

Vojaka sprva ne verjameta vznemirljivim napovedim. V oddaljenem Invernessu Lady Macbeth po dolgih letih moževe odsotnosti še vedno žaluje za izgubo njunega edinega otroka. Novica o nenavadni prerokbi v njenih mislih zaseje seme vznemirljive ideje in načrtovati začne umor kralja Duncana, da bi skupaj z možem lahko zasedla prestol.

Oglej si napovednik:

Družina v najem – že v kinu!

Paul-André (Benoît Poelvoorde) je plah in vase zaprt možak, star nekaj čez štirideset. Bogat je, a sam; naveličan takšnega življenja si vtepe v glavo, da potrebuje družino. Tudi Violette je stara nekaj čez štirideset in polna življenja, vendar se otepa z gmotnimi težavami, zaradi česar utegne zgubiti streho nad glavo in celo svojo družino.

Paul-André ji ponudi noro kupčijo: v zameno za odplačilo njenih dolgov bo najel njeno družino. Naposled bo okusil pravo radost družinskega življenja... v dobrem in slabem!

Oglej si napovednik:

Igre lakote: Upor, 2.del – v kinu od 19. novembra!

Drugi del Upora nas sooča z mogočnim zaključkom, v katerem Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) spozna, da ne gre več zgolj za preživetje – zdaj je na kocki prihodnost.

Medtem ko v Panemu divja vojna, se Katniss s predsednikom Snowom (Donald Sutherland) sooči še zadnjič. Z najožjimi prijatelji ob strani – med njimi so Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) in Peeta (Josh Hutcherson) – in z enoto iz 13. okrožja se Katniss opravi na nalogo, pri kateri za osvoboditev državljanov Panema vsi tvegajo življenja; uprizorijo atentat na predsednika, ki je že tako ali tako obseden z načrti, kako uničiti Katniss.

Smrtonosne zanke, neusmiljeni nasprotniki in težke odločitve bodo zanjo precej večji izziv, kot je bila katera koli arena, v kateri je pristala med Igrami lakote.

Oglej si napovednik:

Steve Jobs – v kinu od 19. novembra!

Scenarist Aaron Sorkin je zgodbo filma zasnoval na treh ključnih dogodkih, ki so v obdobju 16 let zaznamovali življenje Steva Jobsa. Pri pisanju scenarija se je opiral na avtorizirano Jobsovo biografijo, ki jo je napisal Walter Isaacson. Obenem pa sta informacije z njim delila tudi soustanovitelj Appla Steve Wozniak in Jobsova hčerka Lisa Brennan-Jobs. Prav slednja v zgodbi zavzema izjemno pomembno vlogo, saj Aaron brez olepšav vrže luč na njen zapleten odnos z očetom, ki je sprva nikakor ni želel priznati.

Vse tri scene nas popeljejo v zaodrje dogodkov ob lansiranju prelomnih produktov – Macintosh leta 1984, NeXT leta 1988 in iMac leta 1998. Dogajanje, ki je postavljeno v realni čas in beleži napete trenutke tik pred predstavitvami, sicer mestoma popestrijo tudi spominski prebliski, ki prikažejo ključne trenutke v življenju tehnološkega pionirja.

Oglej si napovednik:

Most vohunov – v kinu od 26. novembra!

Srhljiva drama, ki se odvija v okviru vrste zgodovinskih dogodkov, pripoveduje zgodbo Jamesa Donovana, odvetnika iz Brooklyna, specializiranega za odškodninske zahtevke, ki se znajde v središču hladne vojne, ko ga CIA najame, da se pogaja za izpustitev ameriškega pilota letala U-2.

Oglej si napovednik:

Kurja polt (Goosebumps) - v kinu od 3. decembra!

Najstnik Zach Cooper je sprva precej jezen, da se je moral iz velemesta preseliti v obrobno mestece, ampak zelo kmalu pozabi na razočaranje, ko spozna čedno Hanno iz sosednje hiše. Toda Zach ugotovi, da ima vsaka dobra stvar tudi slabo plat, ko spozna, da je Hannin skrivnostni oče R. L. Stine, ustvarjalec izjemno uspešnih knjig Kurja polt.

Ob druženju z nenavadnima sosedoma Zach naposled odkrije, da Stine prikriva nevarno skrivnost – pošasti, o katerih piše v svojih knjigah, so namreč resnične, Stine pa varuje svoje bralce tako, da ta bitja zadržuje zaklenjena v svojih romanih.

Ko pošasti po nesreči pobegnejo iz rokopisov, se Zachovo življenje obrne na glavo. V nori pustolovski noči bodo morali Stine, Zach, Hannah in Zachov prijatelj Champ združiti moči, da bi prijeli strašna bitja iz Stinove domišljije, kot so zlobna lutka, dekle z zakleto masko in palčki, in jih spravili nazaj, kamor spadajo, ter tako rešili mesto.

Oglej si napovednik:

Parkelj (Krampus) - v kinu od 3. decembra!

Ko sprta družina izgubi še zadnjo trohico prazničnega duha in obrne hrbet božiču, obudi starodavnega demona, ki s sveto jezo kaznuje poredneže.

V snežnem metežu ujeti člani družine bodo s strahom odpirali njegova darila, zaradi katerih bodo v boju za življenje kričali na vse grlo!

Oglej si napovednik:

Ob morju (By the sea) - v kinu od 10. decembra!

Ljubezenska drama, postavljena v leto 1973, sledi zgodbi ameriškega pisatelja Rolanda in njegove žene Vanesse. Par, ki je v primežu očitne zakonske krize, se odpravi v mirno in slikovito francosko obalno mesto, kjer Roland išče navdih za pisanje novega romana.

Četudi se zakonca še vedno globoko ljubita, sta izgubljena v začaranem krogu žalovanja, ki njuno zvezo postavi na težko preizkušnjo. Ne vesta, kako se spopasti z izgubo, na katero se vsak od njiju odziva drugače. Na prvi pogled je Roland nasilnež in pijanec, ki se egocentrično osredotoča zgolj na ponovni zagon pisateljske kariere, medtem ko je bivša plesalka Vanessa videti kot hladna nečimrnica in ljudomrznica.

Resnica pa ni tako enoslojna ... Oba namreč hudo trpita in posledično trpinčita drug drugega. Šele ko začneta voajersko preučevati življenja lokalnih prebivalcev in turistov, se postopoma soočata z lastnimi nerazrešenimi problemi. Proces, skozi katerega se morata podati, ju bo bodisi dokončno zlomil bodisi jima dovolil, da se ponovno spoznata. Bosta Roland in Vanessa obalno mestece zapustila močnejša kot kdorkoli prej ali pa bosta za vedno odšla vsak svojo pot?

Oglej si napovednik:

Sestri (Sisters) - v kinu od 24. decembra!

Maura (Amy Poehler) je mlajša in vedno popolna sestra, ki ji gre odraslo življenje krasno od rok. No, če izvzamemo propadel zakon. Kate (Tina Fey) pa je navkljub materinstvu enako divja in neodgovorna kot v mladosti. Če smo povsem iskreni, jo celo njena lastna najstniška hčerka prekaša v odraslosti.

Ko prejmeta poziv svojih staršev, se Maura in Kate vrneta v njuno rodno mesto, kjer zaprepadeno ugotovita, da sta starša na skrivaj prodala družinsko hišo! Vse je že dogovorjeno in pripravljeno, le še njuno sobo je treba izprazniti. Sestri se z dobršno mero nostalgije zakopljeta v delo, med katerim pa se jima utrne genialna ideja. Da bi se za vsaj en večer vrnili na pota stare slave, se bosta od svojega doma poslovili z žurko v pravem srednješolskem slogu.

S pomočjo družbenih omrežij poiščeta bivše sošolce, nakupita enormne količine alkohola in okrasita hišo.

Oglej si napovednik:

Oglej si še posnetek nastopa, na katerem je Demi Lovato totalno zažgala s priredbo Adeline Hello ali pa preberi članek: Tako (nezavedno) postajaš vse bolj neprivlačna!

Priporočamo tudi: Feng Shui za pozitivno vzdušje na delovnem mestu