TO so TOP zabavne IGRE za SLUŽBENO zabavo (popolno za veseli december!)

Tukaj je: pisarniška božična zabava. Vsi vemo, da so takšne zabave pogosto nekoliko dolgočasne, razen če si del res kul ekipe.

TO so TOP zabavne IGRE za SLUŽBENO zabavo (popolno za veseli december!) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2019

Kot da praznična sezona ni dovolj stresna že brez tega. S prisiljenim nasmeškom prikimavate sodelavcu, ki ti ob kozarcu punča razlaga horoskop svoje mačke.

Kaj pa, če bi ti letos omogočili službeno božično zabavo brez dolgočasnih debat? Ni važno, ali je tvoja ekipa že zelo zabavna ali pa potrebuje samo malce sezonskih začimb – predstavljamo ti 3 pivske igre, ki jih lahko igrate v pisarni, in ki jih bo odobril celo vaš uradni odbor za organizacijo zabave.

Kazanje s prstom

Kaj potrebujete: stole ali blazine, s katerimi boste naredili krog (lahko pa sedite tudi na tleh).

Za razliko od kazanja s prstom v primeru, ko nekdo zavozi zadnje finančno poročilo (ker 'nekdo' kupil mačji koledar za celotno pisarno (resno; kako dobro darilo)), tokrat vsi sedite v krogu.

Prvi, naključno izbran igralec zastavi vprašanje, ki se začne z 'kdo' in vsebuje anekdote iz službe.

Nekaj primerov: 'Kdo največkrat zamudi v službo“, „Kdo preživi največ časa
na stranišču' ali „Kdo bo prvi od nas znorel in začel metati pohištvo skozi okno“.

Ko prešteje do tri, morajo vsi s prstom pokazati na tistega, za kogar mislijo, da najbolj ustreza opisu. Če si oseba, v katero je uperjen prst, moraš popiti požirek pijače vsakega, ki je pokazal nate. Če je to 6 ljudi, spij 6 požirkov.

Krog se nadaljuje z igralcem, ki sedi desno od tistega, ki je začel. Zaključi pa se, ko vsak postavi eno vprašanje. Tisti bolj pogumni (ali manjše skupine) lahko seveda odigrajo več krogov.

Pisarniški lopov

Kaj potrebujete: en predmet s pisalne mize ali iz pisarne vsakega sodelujočega.

Ta igra se začne dan ali nekaj dni pred božično zabavo. Oseba, ki je dobra pri kraji (stila oblačenja, hrane ali partnerjev), mora z mize vsakega zaposlenega ukrasti en predmet.

Na zabavi nato pokaže predmete, ki jih je ukradel/la, sodelavci pa morajo ugibati, komu pripadajo. Če je predmet njihov, morajo ostati tiho. Kdor se zmoti – pije! Kdo ima prav, pa se odloči, kdo naj pije.

Gin, tonik, ali gin tonik.

Kaj potrebujete: božične kroglice Loco Santa Balls, ki pridejo napolnjene s
slovenskim “Mister Ginom”, tonik in tvojo interpretacijo božičnega drevesa (pravo drevo, umetno drevo, nekaj zimzelenih vejic ali pa skulptura iz obešalnikov).

To je alkoholna različica ruske rulete. Kroglice z ginom obesite na drevo in sicer tako, da jih nekaj pustite točno takšne, kot ste jih kupili – napolnjene samo z ginom. Nekaj kroglicam dodajte tonik, pri preostalih pa izlijte celoten gin (in ga seveda shranite za kasneje!), kroglice pa napolnite samo s tonikom.
Izberite osebo in ji z ruto prekrijte oči.

Tako pripravljena naj z drevesca izbere eno izmed kroglic in spije njeno vsebino, medtem pa morajo drugi ugotoviti, ali je bil v kroglici gin, tonik ali gin tonik. Tisti, ki ugotovi, lahko določi, kdo je naslednji na vrsti za pitje. Ena oseba lahko pride na vrsto večkrat.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“