To je razlog, zakaj si ženske februarja puščajo rasti dlake!

Februar je po novem čas, ko lahko tudi ženske - tako kot moški v novembru - za en mesec odložijo britvico in se pridružijo dobrodelnemu gibanju 'Get Hairy February'.

To je razlog, zakaj si ženske februarja puščajo rasti dlake! (foto: PrtSc Instagram @ishgibs) PrtSc Instagram @ishgibs
3. 2. 2017

Nova kampanja, ki ima svoje korenine v Avstraliji, poziva ženske, naj cenijo svoje telo, prav takšno kot je.

Namen kampanje je porušiti lepotne ideale družbe in spodbuditi predstavnice nežnejšega spola, naj za en mesec odložijo svoje britvice in pustijo dlačicam prosto pot, pišejo na Elleuk.com.

"To pa še ni vse! Novo avstralsko gibanje v resnici pomeni mnogo več od zgoraj navedenega ..."

Na ta način se dviguje zavedanje o problematiki posilstva in nasilja v družini, hkrati pa se zbirajo sredstva za organizacijo Rape and Domestic Violence Services Australia, ki zagotavlja podporo žrtvam nasilja v družini in spolnih zlorab.

Čeprav je projekt zasnovan za področje Avstralije, kampanja nagovarja udeležence po celem svetu, naj se pridružijo in pomagajo ustaviti nasilje nad ženskami.

Poraščenost
Slika je simbolična

Pobudnica gibanja, Alex Andrews, ki se je pričela briti pri svojih 11. letih in pred 18 meseci prekinila s tem početjem, pravi, da ...

Projekt 'Get Hairy February' ni enakovreden najbolj brkatemu gibanju - Movembru, ki spodbuja moške, da si puščajo rasti brke, in dviguje zavedanje o problematiki raka prostate in raka testisov.

"Sprejemljivo je, da si moški puščajo rasti brke. Kaj ko bi bilo sprejemljivo tudi to, da se ženske pod pazduho in po nogah ne brijejo," se sprašuje Alex v izjavi za ABC News.

"Poleg tega, da gibanje obravnava dvoje – podobo telesa in pravice žensk, je pomemben tudi dialog!"

"Upamo, da bo gibanje opogumilo ženske, da si bodo pustile rasti dlačice in da bodo sprejele svojo naravno lepoto. Želimo, da so ponosne, ker so lahko vključene v skupnost, ki zahteva enakost in varnost za vse ženske sveta," dodaja Andrewsova.

Če si zainteresirana, da vsaj za en mesec odvržeš britvico, se lahko registriraš ali doniraš sredstva TUKAJ, lahko pa spremljaš tudi dogajanje gibanja na uradnem Instagram profilu.

Veseli bomo tudi tvojega mnenja o projektu 'Get Hairy February' v komentarju pod objavo članka na Facebooku.

Preberi še: Kaj to, v čem spiš, razkriva o tebi? Presenečena boš! in 10 stvari, ki jih moraš sprejeti, če želiš izkusiti PRAVO ljubezen

Priporočamo tudi: Valentinovo: Najboljše ideje za zmenek (po mnenju bralk)