"TO je knjiga za ljubitelje glasbe in za ljubitelje fotografije, ki ljubijo glasbo!"

Urejevalci oblakov je knjiga fotografij Žige Koritnika, ki jo v tem trenutku lahko naročiš na Kickstarterju.

"TO je knjiga za ljubitelje glasbe in za ljubitelje fotografije, ki ljubijo glasbo!" (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
22. 9. 2018

376 strani. 272 fotografij v črno-beli barvi z nekaj izjemami, ki jih je avtor posnel na 45 festivalih in krajih, v 14 različnih državah in na 4 različnih celinah.

"To ni knjiga za ljubitelje in poznavalce jazza. To je knjiga za ljubitelje glasbe in za ljubitelje fotografije, ki ljubijo glasbo." – Sonja Porle, pisateljica 

Urejevalci oblakov je knjiga fotografij Žige Koritnika

Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene.

Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že več kot 30 let. Koritnik je imel že več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov.

Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

S knjigo Urejevalci oblakov, ki je 6. septembra 'startala' na Kickstarterju, ...

... Koritnik predstavlja najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete znanih glasbenikov, kot so Anthony Braxton, Cesaria Evora, Ron Carter, Bill Frisell, Joe McPhee, Diane Reeves, Ray Charles, Tom Waits, Miles Davis, Sonny Rollins, Han Bennink, Cesaria Evora, B. B. King, Buddy Guy, Oumou Sangare, Hamid Drake, Peter Brötzmann, The Thing ...

Predgovor h knjigi je prispeval John Kellman, knjiga pa vsebuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Joëlle Léandre.

Oglej si še spodnji VIDEO:

Svoj izvod knjige Urejevalci oblakov si lahko zagotoviš TUKAJ!

Fotograifje: Žiga Koritnik in promocijsko gradivo