Tek, veliko glasbe in obilo dobre volje – vse to nas čaka na 16. dm teku

Druga junijska sobota bo letos rezervirana za 16. dm-ov tek za ženske. Ljubljanski park Tivoli bodo v soboto, 11. 6. ponovno zavzele navdušene tekačice, ki se bodo tudi tokrat lahko podale na 5-kilometrsko ali 10-kilometrsko preizkušnjo.

Tek, veliko glasbe in obilo dobre volje – vse to nas čaka na 16. dm teku (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
3. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Startnina po redni ceni je na voljo samo še nekaj dni, natančneje do 1. junija. Piko na i letošnjemu dm teku, ki se sedaj vrača v obliki, kot smo ga poznali pred pandemijo, bo letos dodala ljubljenka občinstva Nina Pušlar. Ob 16. uri bo v parku Tivoli postregla z brezplačnim nastopom, na katerem bo zapela svoje največje hite.

Prijetne tekaške poti v Tivoliju bodo ponovno zavzele tekačice iz celotne Slovenije. A letos bodo svoje tekaške sposobnosti na preizkus lahko postavili tudi moški. Medtem ko kategoriji na 5 in 10 km ostajata namenjeni zgolj ženskam, se lahko na trail tek prijavijo tako ženske kot moški. Gre za kategorijo razgibanega teka, ki ga označujejo vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin. 

Ravno tako dm tek v svoji sredi dobrodošlico ponovno izreka tudi najmlajšim, ki bodo svoje moči pomerili na Oskarjevem teku. Za vse vrste tekov, z izjemo Oskarjevega, ki je brezplačen, je do 1. 6. na voljo enotna startnina po redni ceni 35 EUR. Prijavnico lahko izpolniš na spletni strani ali v najbližji dm prodajalni.

Tradicionalnim gostom dm teka, Čukom, pa se bo letos pridružila tudi priljubljena Nina Pušlar. Njen nastop bo brezplačno na voljo tudi vsem podpornikom tekačev in tudi tistim, ki Nininim skladbam radi prisluhnejo ter si želijo sobotno popoldne preživeti v njeni družbi.