Spoznaj nadobudne Mlade upe in GLASUJ za svojega kandidata (2.del)

Izberi svojega favorita med dvajsetimi nadarjenimi posamezniki, in glasuj za tistega, ki bi mu iz srca privoščila enoletno finančno pomoč s strani zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav. Čas imaš do 12. aprila. 

 

Spoznaj nadobudne Mlade upe in GLASUJ za svojega kandidata (2.del) (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
3. 4. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vsi so mladi, nadarjeni, vztrajni in nadvse aktivni na svojem izbranem področju. Dosegli so že zelo lepe rezultate in so pokazali, da so pravi mladi upi in da lahko na njih v prihodnosti zagotovo računamo. Spoznaj letošnje MLADE UPE.

Odklikaj na www.mladi-upi.si in podaj svoj glas.

#1 Biatlonec Alex Cisar

18-letni Alex je športnik že od malih nog, saj so ga starši vse življenje usmerjali h gibanju in mu pustili, da je svobodno izbiral tiste športe in panoge, ki so ga navduševali. 

#2 Para-alpski smučar Jernej Slivnik

Mladi, nedobudni športnik je dokazal, da vztrajnost, prilagajanje in talent prinesejo rezultate. Ljubitelja športa že od otroštva tako ni ustavila niti huda prometna nesreča, največji uspeh pa je udeležba na paraolimpijskih igrah. Jernej je v hudi prometni nesreči leta 2006, kjer je utrpel poškodbe glave in hrbtenice, izgubil očeta in sestrico. Dolga rehabilitacija ga je naredila močnejšega, okrevanju pa je veliko pripomogla tudi pomoč mame, ki mu je v veliko oporo še danes.  Jernej je danes uspešen športnik, para-alpski smučar, ki ima ves potencial, da se uvrsti v sam vrh smučarjev invalidov.

#3 Besedni umetnik Luka Podlipnik

17-letni Luka prihaja iz Rateč blizu italijanske in avstrijske meje in je tako že od malega odraščal na stiku različnih kultur. Ta ga je izoblikovala v mladeniča, ki se še kako zaveda pomembnosti slovenskega jezika.

#4 Plesalec Miha Florjanc Lukan

Karizmatičen in energičen šestnajstletnik ima pred seboj čudovito plesno kariero. Motivira ga predvsem občutek svobode, ko je na odru le on, ples in glasba. Miha je preizkusil že več plesnih zvrsti, najprej je plesal sodobne plese, nato jazz balet in show dance, danes pa se večinoma posveča modernim plesom.

#5 Fizik Mitja Suvajac

Nadvse redoveden in vedoželjen fizik je svojo nadarjenost že dokazal z mnogimi zmagami in nagradami, letos pa se odpravlja na študij fizike v Rusijo. Nekoč želi tako kot Nikola Tesla izboljšati življenja ljudi. V osnovni šoli je ljubil matematiko, od srednje šole naprej pa je njegova strast fizika. Pravi, da je fizika samo matematični opis čarovnije, ki nas spremlja v našem življenju na vsakem koraku.

#6 Para-karateist Nik Sejdiji

Šestnajstletni Nik, ki ima cerebralno paralizo in epilepsijo, pravi, da če nekaj delaš z ljubeznijo in imaš cilj, potem ti bo uspelo. Nik svojo miselnost odraža z uspehi v para-karateju doma in v tujini.

#7 Fizik in informatik Tevž Lotrič

Ljubitelj naravoslovja, matematike in tehnike želi, da bi ga raziskovalna pot vodila v smeri fizike in informatike, morda celo v smer kvantnih računalnikov. Radovednost in talent mu bosta v veliko pomoč.

#8 Jadralec-kajtar Toni Vodišek

Zelo motiviran in energičen kajtar je v tem športu dosegel že mnoge visoke uvrstitve, prednost pred drugimi pa ima predvsem zaradi zmagovalne miselnosti, ki mu na koncu vedno prinese zastavljene cilje.

1. sklop predstavitev letošnjih Mladih upov si poglej TUKAJ.

Glasuj za svojega kandidata!

Strokovna žirija bo med letošnjimi dvajsetimi finalisti izbrala najmanj šest tistih, ki bodo prejeli finančna sredstva, ENO/EGA pa boste v spletnem glasovanju izbrali VI.

Odklikaj na www.mladi-upi.si in podaj svoj glas. Čas imaš do 12. aprila do 12. ure.

Projekt Mladi upi zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav poteka že šesto leto. Zavod Vse bo v redu se ukvarja z družbeno odgovornimi aktivnostmi, s tem razpisom in vzporednimi aktivnostmi pa daje pozitiven zgled in tako prispeva k reševanju problema pomanjkanja sredstev za razvoj perspektivnih mladih ljudi, ki so naša prihodnost.