Spoznaj nadobudne Mlade upe in GLASUJ za svojega kandidata (1.del)

Izberi svojega favorita med dvajsetimi nadarjenimi posamezniki, in glasuj za tistega, ki bi mu iz srca privoščila enoletno finančno pomoč s strani zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav. Čas imaš do 12. aprila. 

Spoznaj nadobudne Mlade upe in GLASUJ za svojega kandidata (1.del) (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
2. 4. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vsi so mladi, nadarjeni, vztrajni in nadvse aktivni na svojem izbranem področju. Dosegli so že zelo lepe rezultate in so pokazali, da so pravi mladi upi in da lahko na njih v prihodnosti zagotovo računamo. Spoznaj letošnje MLADE UPE:

Odklikaj na www.mladi-upi.si in podaj svoj glas.

#1 Ritmična gimnastičarka Aleksandra Podgoršek

17-letna Aleksandra se je športni gimnastiki popolnoma prepustila in si brez nje življenja ne predstavlja več. Predanost se že kaže, talent pa prav tako, saj je v zadnjih letih nanizala same lepe rezultate tudi na svetovnem nivoju.

#2 Športna plesalka Ana Ekart

Ana je plesati začela v družinski dnevni sobi in ko se je brat Nejc naveličal plesati, se je vpisala v plesni klub. Njena plesna kariera se je začela že pri šestih letih. Navdušenje nad plesom in želja po znanju novih korakov in plesnih kombinacij prihaja iz nje same, saj ne potrebuje veliko zunanjih motivacij s strani trenerjev ali staršev. In to je vidno že od otroštva dalje.

#3 Kitaristka Ana Gorjanc

18-letna Ana je samozavestna in talentirana klasična kitaristka, ki svoj talent nenehno dokazuje s priznanji tudi na tujem. Poleg izvrstnega igranja kitare obiskuje tudi pouk solopetja in sodeluje pri pripravi muzikalov. Vedno nasmejana in pozitivna Ana je letos prejela tudi Škerjančevo nagrado, priznanje nauspešnejšim glasbenikom generacije.

#4 Naravoslovka Ana Meta Dolinar

Nadvse aktivna in uspešna Ana Meta je izredna lingvistka, odlična logičarka in matematičarka. Nekoč bi šla rada po stopinjah vzornika Stephena Hawkinga in prispevala k napredku znanosti. Ne le, da je odlična v šoli in da svoje znanje rada deli – dijake prvih letnikov pripravlja na matematična tekmovanja in sošolce inštruira matematiko in fiziko - Ana Meta se zavzema tudi za več žensk v znanosti, zagreto pa podpira tudi ekologijo. Za znanost se navdušuje že vse življenje, logične naloge in uganke pa je rada reševala že v otroštvu.

#5 Kajakašica in kanuistka Eva Alina Hočevar

Eva Alina je šestnajstletna talentirana športnica, ki bo s svojim tehničnim znanjem in občutkom za drsenje po vodi, zagotovo še dolgo krojila svetovni vrh kajakašev in kanuistov na divjih vodah.

#6 Atletinja Eva Pepelnak

Evo šport navdihuje, pomirja in sprošča. Z atletiko se je srečala že v prvem razredu osnovne šole, danes pa posega po najboljših mestih na svetovnih mladinskih prvenstvih. Prihaja iz družine, ki športu posveča veliko pozornosti, več čas pa Evo vzpodbujajo in se marsičemu tudi odpovedujejo. Njena predanost športu in talent sta ji prinesli že mnogo odličnih rezultatov, tudi četrto mesto na Svetovnem prvenstvu za mladince.

#7 Košarkarica Gala Kramžar

Komunikativna in vedno prijazna Gala je košarki predana že sedem let, kar je sicer manj kot njene vrstnice, vendar pa število let treninga nadomešča s talentom. Njene največje sanje so nekoč nastopiti v Evroligi.  Potem, ko se je v otroštvu ukvarjala tudi z judom, tenisom in odbojko, se je na koncu odločila za košarko in izbire do danes še ni obžalovala.

#8 Flavtistka Katja Ferenc

Flavta je Katjina zvesta sopotnica že več kot desetletje. Glasbi je močno predana, vsakodnevni napredek pa pripisuje svoji vztrajnosti, perfekcionizmu in ljubezni do glasbe. Talent potrjujejo mnoge nagrade na tekmovanjih doma in v tujini, letos pa je prejela celo Škerjančevo nagrado, priznanje najuspešnejšim glasbenikom generacije.

#9 Šahistka Laura Unuk

Laura je ena izmed le štirih šahovskih velemojstric v Sloveniji in njena želja je, da bi nekoč postala ženska svetovna prvakinja in bi premagala tudi moške. S šahom se je Laura spoznala pri osmih letih, ko je šahovnico in figure pred njo postavil njen dedek. V igro se je takoj zaljubila in pravi, da bo šah ostal njen spremljevalec do konca življenja.

#10 Harfistka Leto Križanič Žorž

Vztrajna glasbenica s skrivnostnim (dobesedno, saj Leto v grščini pomeni skrivnost) imenom je ena najbolj perspektivnih in uspešnih harfistk njene generacije v Sloveniji.

#11 Saksofonistka Sandra Rijavec

Nadvse nadarjeno in pridno glasbenico bo zagotovo moč slišati na mnogih odrih po vsem svetu. Na saksofon igra že od svojega sedmega leta, v času igranja pa je dosegla že mnoga priznanja in nagrade. Sandro glasba spremlja že vse njeno življenja, saj je njena družina zelo glasbena. Največjo motivacijo v zgodnjih letih ji je predstavljal starejši brat, ki je igral v orkestru, kar se je Sandri zdelo čudovito.

#12 Športna plezalka Vita Lukan

Vita Lukan je simpatična osemnajstletnica, ki je svoje življenje predala športnemu plezanju, saj pleza tudi v prostem času in med vikendi. Predanost in talent se že vidita, saj posega tudi že po olimpijskih medaljah. Vita je kljub svoji mladosti že dosegla zelo lepe rezultate, prepričana pa je, da bo z uspehi nadaljevala tudi v prihodnje, saj je konec koncev le trmasta Gorenjka.

2. sklop predstavitev letošnjih Mladih upov si poglej TUKAJ.

Glasuj za svojega kandidata!

Strokovna žirija bo med letošnjimi dvajsetimi finalisti izbrala najmanj šest tistih, ki bodo prejemali finančna sredstva, ENO/EGA pa boste v spletnem glasovanju izbrali VI.

Odklikaj na www.mladi-upi.si in podaj svoj glas. Čas imaš do 12. aprila do 12. ure.

Projekt Mladi upi zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav poteka že šesto leto. Zavod Vse bo v redu se ukvarja z družbeno odgovornimi aktivnostmi, s tem razpisom in vzporednimi aktivnostmi pa daje pozitiven zgled in tako prispeva k reševanju problema pomanjkanja sredstev za razvoj perspektivnih mladih ljudi, ki so naša prihodnost.