Slovenski lončki, ki so TOTALNO navdušili Cosmo uredništvo

In zdaj vsako jutro iz njih pijemo svoje prve jutranje kavice v pisarni. ❤️

Slovenski lončki, ki so TOTALNO navdušili Cosmo uredništvo (foto: Instagram.com/cucoocups) Instagram.com/cucoocups
21. 2. 2019

Kaj so izdelki Cuckoo?

Izdelki Cuckoo so v prvi vrsti slovenski proizvod, saj so vsi naši izdelki od prvega do zadnjega koraka izdelani v Sloveniji. Večina ljudi bi odgovorila, da so izdelki Cuckoo predvsem emajlirani lončki, potiskani z zabavnimi in simpatičnimi potiski, ampak poleg emajliranih lončkov so izdelki Cuckoo tudi emajlirane džezve, krožniki in sklede za kosmiče, pa lesena obešala za ključe in lesene potiskane ploščice.

Sama sicer vedno rečem, da so naši izdelki izdelki, ki z izvirnostjo in sporočilnostjo vračajo tradicijo nazaj v naše domove in pisarne. Njihov namen je, da nas nasmejijo že pred prvo jutranjo kavo in nam s svojimi srčnimi sporočili lepšajo dneve, posebni pa so tudi zato, ker so resnično praktični in neuničljivi, večni.

Kdaj in kako se je porodila ideja za Cuckoo znamko?

Najina Cuckoo Cups zgodba se je pričela pred manj kot enim letom, ko je Nina k Urški prinesla deset emajliranih lončkov. Te lončke je Nina sicer potrebovala za njeno podjetje Nest Campers, ki v najem oddaja avanturistične bivalnike. Njihove avtodome je Nina želela opremiti z vzdržljivo, lepo, naravi in zdravju prijazno posodo in logična izbira so bili emajlirani lončki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cuckoo cups ☕✨ (@cuckoocups) on


Prvi lončki so bili polepljeni z improviziranimi prozornimi nalepkami in niso bili namenjeni prodaji, midve pa sva ob njih dobili prve zamisli za lastne 'cuckoo' dizajne. Od prvih idej do prvih produktov se je zaradi božičnega časa in velikega zanimanja vse odvilo bliskovito hitro, še preden sva zares vedeli, v kaj sva se spustili.

Kdo stoji za njo?

Nina in Urška sva sestri (najstarejši dve izmed štirih) in težko bi si bili bolj različni. Nina je odvisnica od potovanj, pohodniških izletov in odkrivanja vsega novega, Urška pa je mama treh otrok, obdana z otroško razigranostjo in živžavom, največjo sprostitev pa obema predstavljajo redki trenutki tišine s skodelico kave v rokah.

Kaj se bo lončkom, skodelicam, džezvam, krožnikom še pridružilo?

Hihi, bi vam z veseljem povedala, pa ne bom. Lahko pa rečem le, da je idej neomejeno veliko – na žalost pa ni neomejeno veliko časa. Ena novost prihaja že v marcu, za vse naše ljube mame.

Imaš svoj najljubši emajliran piskrček?

Seveda. Vsak teden drugega ☺

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cuckoo cups ☕✨ (@cuckoocups) on

Po kakšnem ključu nastajajo kreativne domislice na lončkih?

Največkrat ob lončku kave. Ni univerzalnega ključa za nove ideje, te so namreč spontane in se dostikrat čisto nepričakovano prikradejo v najine misli. Idej imava zelo veliko, težji del je med vsemi norimi idejami izbrati tiste, ki nama bodo všeč tudi čez pol leta. Nama pa čisto vsak potisk nekaj pomeni in mislim, da se preko najinih dizajnov odraža srčnost in iskrenost Cuckoo Cups.

S čim vse se še ukvarjaš?

Poleg Cuckoo Cups vodim podjetje Nest Campers, novost na področju turizma, saj smo trgu predstavili nizko cenovne bivalnike in avtodome, najem pa je možen iz kar štirih držav! Lahko rečem, da s tem resnično spreminjamo način, na katerega ljudje potujejo. Ker delam preveč ur na dan, mi ne ostane dosti časa za hobije, a vendar poskusim iti vsaj enkrat tedensko na kakšen hrib ali goro (sem strastna hribolazka), prav tako zelo uživam v akrojogi. In vedno bolj cenim čisto preproste tihe trenutke, z lončkom čaja ali kave in knjigo v roki.

Katero svojo lastnost bi še izpostavila?

Vztrajnost. In pa pozitivna naravnanost.
Ne obupam, ko gre kaj (ali pa vse) narobe, iščem rešitve in sem osredotočena na cilj. Načeloma ne verjamem v horoskope, a sem resnično trmasta kot bik.

S čim se greješ to zimo?

Zeliščni čaj z ingverjem in limono je moj najljubši večerni napitek, ki pogreje telo in dušo. In pa kamin – ta je ob dolgih zimskih večerih obvezen!

Fotografije: Instagram.com/cuckoocups

Preberi še: TOP trik: Tako bodo ponošene BELE SUPERGE izgledale kot nove (brez čistil!)

Priporočamo tudi: Uaaaaau! Slovenca sta tokrat NAVDUŠILA Naomi Campbell. Preveri, s čim