Slovenske železnice za varno pot obiskovalcev Piva in cvetja

Čeprav Pivo in cvetje v sodelovanju s Slovenskimi železnicami svojim obiskovalcem že vrsto let nudi varno in cenovno ugodno pot z vlakom, tako na prireditev kot tudi z nje, so se letos odločili, da bodo obiskovalce še dodatno spodbujali k potovanju z vlakom, še posebej na poti domov.

1. 7. 2013

Poleg uvedbe cele vrste dodatnih vlakov, ki bodo obiskovalce popeljale v Laško in domov ter poudarjanja prednosti potovanja z vlakom, kot so recimo izstop iz vlaka v središče dogajanja, izognitev iskanju parkirnega mesta in ugodna cena vozovnic, bodo letos nekaj sredstev namenili še za dve dodatni akciji:

  • »Ko pijem, grem z vlakom« in »Rdeči karton«.

»Ko pijem, grem z vlakom« je preventivna oglaševalska akcija, v okviru katere bodo obiskovalce nagovarjali, da na prireditev in z nje pripotujejo z vlakom, še posebej v primeru uživanja alkohola.

Akcija »Rdeč karton« pa se bo izvajala na sami prireditvi s pomočjo Alkomat patrulje. Obiskovalci prireditve Pivo in cvetje bodo pred potjo domov namreč imeli možnost preveriti stopnjo zaužitega alkohola. Vsak obiskovalec, ki bo prekoračil dovoljeno stopnjo alkohola, bo prejel rdeč karton, ki mu bo, ob predložitvi sprevodniku na vlaku, omogočil brezplačno, predvsem pa varno vožnjo z vlakom iz prireditve Pivo cvetje domov.

Vozni red vseh vlakov, ki bodo v času festivala vozili v in iz Laškega, je na voljo na spletnih straneh Slovenskih železnic in festivala Pivo in cvetje.

Omeniti velja tudi, da na vseh rednih vlakih veljajo cene po veljavni potniški tarifi in z vsemi veljavnimi popusti, medtem ko bo za povratna potovanja v Laško, od postaj Sevnica, Trbovlje, Ponikva in v kombinaciji za povratek z izrednimi vlaki, v dneh od petka 11 .7. do nedelje 14. 7., veljala ponudba enotnih vozovnic po ceni 4,50 EUR.