Slovenka Ajda Sitar prednjači na slovenski blogerski sceni

Petindvajsetletna Ajda Sitar je slovenska lepotna, modna in potovalna blogerka. Punca, ki si je leta 2009 prislužila lento miss športa Slovenije prihaja iz Ljubljane. Na spletu je osvojila srca že več kot 20.000 sledilcev.

Slovenka Ajda Sitar prednjači na slovenski blogerski sceni (foto: Katarina Veselič) Katarina Veselič
31. 10. 2016

Kako preživljaš jesen? Kaj počneš v teh dneh?  

Tako kot vsaka jesen je tudi ta pri meni zelo pestra. Trenutno delam kot študentka v eni izmed priznanih odvetniških pisarn, tako da je moj vsakdan precej zaseden. Poskušam usklajevati torej to delo z blogom, pripravljam vsebine še za dva spletna portala, poleg tega pa mi misli uhajajo tudi na planiranje dveh potovanj v bližnji prihodnosti.

No, pa že kar na začetku poglejva v bodočnost ... Kaj pripravljaš novega v prihodnosti?

Projektov je na vidiku kar nekaj, čeprav bo verjetno naporno, se vsega zelo veselim.

Katere so tiste blogerske novičke, ki jih najraje pišeš?

Vsebine, ki so mi pisane na kožo, so zelo različne. Vse od lepotnih nasvetov, ocen lepotilnih produktov, stajling predlogov, utrinkov iz vsakdana in potovanj - od potovalnih in gurmanskih vodičev, do fotodnevnikov različnih hotelov in lokacij. Uživam pri ustvarjanju prav vseh, prileže se mešanica "tega in onega".

Si ena izmed najuspešnejših slovenskih blogerk. Kakšen je recept za uspeh?

Hvala za to oznako, mi pomeni veliko. Čeprav sem sama mnenja, da je še ogromno prostora za izboljšave, bi rekla, da je ključ do "uspeha" zagotovo konsistenca, torej redne, kvalitetne objave, njihova raznolikost, odprtost do bralcev in ohranjanje lastne integritete, dejstvo, da se nisem pripravljena prodati za podarjeno kremico.

"Sama si diktiram vsebine, pišem o stvareh, v katere verjamem, so mi blizu in ustrezajo mojemu stilu, tipu kože in osebnosti."

Del uspeha pripisujem tudi dobrim odnosom z naročniki, kot tudi sodelovanjem in odkritostjo do soblogerk ter drugih medijev. Vesela sem, da nas vedno več spoznava, da če stojimo skupaj, sodelujemo in se podpiramo, lahko dosežemo več.

Česa ne maraš in zakaj?

Ne prenesem nevoščljivosti. Enostavno ne razumem nesmiselnih hudobij, metanja polen pod noge. Sama sem od nekaj bila odprta in direktna, nikoli pa nisem z nekim zlobnim in skritim namenom škodovala nikomur. Prav zato cenim blogerske kolegice Niko Veger, Teso Jurjaševič in Gabi Nedič, ki mi prav vedno stojijo ob strani in imajo korekten odnos. Veselim se njihovih uspehov, tako kot se one mojih. Skupaj se daleč (in dlje!) pride!

Rada potuješ. Katero potovanje je v ospredju na tvoji listi želja?

Potovanja mi napolnijo dušo. Iz tega razloga mi ni škoda investirati v bogate izkušnje in si tako morda namesto popolnoma nove garderobe privoščiti kakšen oddih več. Raziskovanje novih kultur, kulinarike in naravnih čudes je zame neprecenljivo.

"Letošnje leto sem dodobra izkoristila."

Obiskala sem tri glasbene festivale na Hrvaškem skupaj z Renaultom, s tremi prijateljicami raziskovala Barcelono, obiskala pa še grški otok Mikonos in obalo Mehike. V novembru načrtujem mestni pobeg s sestro Aljo, obiskali bova London. Nato pa v decembru blogersko popotovanje v barviti Maroko, kamor se odpravljam s Teso Jurjaševič in fotografinjo Katarino Veselič. Na moji listi želja je kar nekaj destinacij, mikajo me Kuba, Vietnam, Kambodža, Maldivi, moja velika želja pa je še Francoska Polinezija, na katero bom verjetno morala še malo počakati.

Česa si se nazadnje naučila?

Uh, ta seznam bi lahko bil precej dolg. Zagotovo je delo v odvetniški pisarni pripeljalo nemalo novosti in novih znanj. Na blogerskem področju sem naredila korak dlje tudi s snemanjem videov in montažo. Tukaj moram svoje znanje zagotovo še nadgraditi. Ogromno novih znanj sem pridobila tudi na konferenci lepotnih blogerk, ki je tudi letos potekala pod organizacijsko taktirko Nike Veger. Blogersko delo zajema mnogo več kot le poziranje pred objektivom in pritiskanje na sprožilec. Priložnosti za nadgraditev znanj in nova znanja je zato ogromno.

Oglej si še njen spodnji video in preveri, kako postati mojstrica "sculpting" tehnike ličenja:

Z Ajdo se je pogovarjala naša spletna novinarka Ajda Hovnik Plešej

Če želiš Ajdo Sitar bolje spoznati, obišči njen Ajdas blog.

Spoznaj še 18-letno Slovenko Niko Erčulj, ki je zvezda portala YouTube in blogerko, ki je zaslovela s pisanjem o ponesrečenih zmenkih

Preberi tudi: Silvia Jerman Geelen: Na družbenih omrežjih vas popelje daleč na sever, med številne amsterdamske kanale in opečnate hiše