Si samska? Imamo 6 idej, kako si lahko ustvariš najlepši božič do sedaj!

Nikar ne dovoli, da ti babičini komentarji uničijo najlepši čas v letu. S pomočjo teh idej boš tako uživala, da si bodo vsi želeli tvoje družbe!

Si samska? Imamo 6 idej, kako si lahko ustvariš najlepši božič do sedaj! (foto: Unsplash/Freestocks.org) Unsplash/Freestocks.org
6. 12. 2018

Samska za praznike? Pa kaj potem! :) Imamo 6 idej, s katerimi bo tvoj letošnji božič najlepši do sedaj.

Ustvari svojo tradicijo

Odloči se, da boš letošnje božične praznike počela nekaj, kar bo samo tvoje. Na primer: na božični večer se lahko odpraviš na nočno smuko ali pa si greš z vlakom pogledat praznično vzdušje v katero od bližnjih mest. Seveda lahko s seboj vzameš tudi prijateljico, sestro ali mamo in tako že letos začneš s tradicijo, ki se bo morda ohranila tudi naslednja leta.

Če ti ni do potovanj, lahko preprosto skočiš v kino in si ogledaš božični film ali pa si narediš ustvarjalni večer in izdelaš prav posebne novoletne voščilnice. Karkoli se boš odločila početi, naj bo to nekaj, pri čemer boš zares uživala in ti bo prineslo notranji mir.

Ne pozabi tudi sebe obdariti

Si najbolj pomemben človek v svojem življenju, zato prihrani nekaj denarja in sama sebi podari najlepše darilo, ki si ga že dolgo želiš. Mogoče je to bon za masažo ali nego, morda že dolgo gledaš plašč, ki bi dodal piko na i tvoji zimski opravi, ali pa se želiš vpisati na tečaj, kjer se boš naučila kakšne nove veščine (šivanja, kuhanja, jezikov).

Darilo lepo zavij in ga okrasi z napisom: Za mene! Z ljubenijo, JAZ.

Lahko se še malo pošališ ter fotko darila objaviš na Instagramu in Facebooku. Boš videla, koliko ljudem bo tvoja ideja neizmerno všeč. ;)

Ignoriraj družinske komentarje

Tudi, če boš letos božični večer spet preživela v družbi svoje družine, jim ne pusti, da ti pridejo do živega. Pa kaj potem, če babica vsako leto jamra, zakaj še nisi poročena, mama tarna, da še vedno ni nobenih vnukov, teta pa te sprašuje, kdaj že misliš predstaviti srečnega izbranca.

Preprosto igroriraj te komentarje in jim povej, kako si uspešno zaključila letošnje službene projekte, kako si ravno kar kupila letalsko karto za pobeg v tople kraje, katero dobro knjigo si prebrala in kakšne načrte imaš glede svojega dobrega počutja v prihajajočem letu.

Si lepa, privlačna, pametna in polna dobre energije in to je povsem dovolj. Zakaj bi potrebovala fanta, da bi bila v življenju srečna?

Bodi dobrodelna

Vzemi si nekaj časa za tiste ljudi, ki res potrebujejo tvojo pomoč, tako boš lahko objektivno pogledala na situacijo z druge perspektive in videla, da ti res ni nič hudega. Pač nimaš fanta, vendar imaš čiso vse, kar bi si lahko želela – dobre prijatelje, družino, poln trebušček in zdravje.

Polepšaj božične praznike tudi ljudem, ki potrebujejo tvojo pomoč, postani "Božiček za en dan" socialno ogroženim otrokom. Za istoimenski projekt si sicer letos že pozna, a v Sloveniji je zadnja leta vedno več dobrodelnih projektov in dogodkov. Lahko se pridružiš javnim kuhinjam in pomagaš pri pripravi božičnih obrokov ljudem brez doma ali pa se odpraviš v zavetišče za živali in za božič na sprehod odpelješ psička.

Osredotoči se na ljubezen

In zdaj si zagotovo misliš "Kako mi lahko svetujete, da naj se osredotočim na ljubezen, očitno je, da sem samska in v mojem življenju ni ljubezni, drugače ne bi brala tega članka."

Stop! Takoj se ustavi in pomisli, kaj vse pa v življenju imaš? Spomni se na vse prijatelje, družino in hišne ljubljenčke, ki te imajo neizmerno radi in tudi ti jim to vračaš.

Tvoji prijatelji in družina ti stojijo ob strani celotno leto in to je ljubezen, ki ji ni para, to je Ljubezen, ki si zasluži veliko začetnico. No, kar spomni se svojega kosmatega prijatelja, kako te dan za dnem, ko se vrneš domov, zasuje z mokrimi "poljubčki" … Mogoče pa le ni tako slabo, da si samska. ;)

Razvajaj svoje brbončice

Nas je letos popolnoma navdušila ta zimska pijača in verjamemo, da bo tudi tebe! Zvečer, ko se boš udobno namestila na kavč si pripravi tole poslastico:

Umazani snežak

Ta pravzaprav spada med zimske koktajle, tako da se bo še posebej prilegel ob kakšni posebni priložnosti, božičnih obiskih ali celo praznovanju novega leta.

Potrebuješ:

  • stopljeno čokolado (za rob skodelice)
  • nastrgano čokolado (za rob skodelice in posip)
  • vanilijin sladoled
  • vročo čokolado
  • kremni liker Baileys
  • stepeno smetano (za po vrhu)

Postopek:

Stopljeno in nastrgano čokolado daj v dve plitvi skledici (vsako posebej). Rob skodelice/kozarca potopi najprej v stopljeno, takoj zatem pa v strgano čokolado.

V skodelico/kozarec daj nekaj žlic vanilijevega sladoleda, nato pa vanj nalij vročo čokolado in Baileys (količina po želji, a naj ne bo preveč ;)). Po vrhu daj stepeno smetano in posipaj z nastrgano čokolado.

Pri pripravi si lahko pomagaš tudi s tem posnetkom:

Fotografije: Unsplash/Kira auf der Heide, Shutterstock

Preberi še: Od zelooo ljubkih do noro zabavnih: 10 NAJBOLJ priljubljenih prazničnih puloverjev iz PRIMARKA ali pa FOTO: Top 5 kozmetičnih adventnih koledarjev (NUJNO glej št.3)

Priporočamo tudi: 6 pokazateljev, da si po razhodu (končno!) pripravljena iti naprej