Si že objavila svojo 'postarano fotko'? Potem moraš NUJNO prebrati, kaj si s tem storila 😱

FaceApp Challange NI dobra ideja! 😱

Si že objavila svojo 'postarano fotko'? Potem moraš NUJNO prebrati, kaj si s tem storila 😱 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2019

Aplikacija FaceApp je te dni obnorela socialna omrežja s filtrom, ki ti omogoči predstavo, kako naj bi bila videti v starih letih. 

A zadeva ni tako nedolžna kot si morda misliš.

Gre za zelo podobno problematiko kot pri 10-years challengu (10-letnem izzivu), o katerem smo pisali TUKAJ!

Tudi tu gre za možnost zlorabe tvojih osebnih podatkov in pridobitve informacij o tebi, kar ti lahko v prihodnje nakoplje samo težave. Če si svojo "postarano" fotko objavila kjerkoli, si tako na široko odprla pot do tvojih osebnih podatkih.

Gre za aplikacijo ruskega podjetja, kjer si lahko obraz postaraš, pomladiš, spremeniš spol, barvo las - skratka, narediš marsikatero zabavno manipulacijo.

V licenčnih pogojih aplikacije je namreč zapisano, da lahko tvoje fotografije uporabijo v lastne namene raziskovanja (karkoli že to pomeni) in to tudi v primeru, če si ti aplikacijo zbrišeš.

V trenutku torej, ko posnameš ali s smešnim filtrom urediš svojo fotografijo v tej aplikaciji, predaš dostop in pravico do svoje zasebnosti.

Zagotovo poznaš primere, ko so se obrazi ljudi naenkrat pojavili v filmih za odrasle ali pa jim je bila ukradena identiteta. Da, točno to se lahko zgodi, če v takšnih izzivih sodeluješ.

GRO-ZA!

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: OMG, BRAVO! Nika Zorjan je prva slovenska pevka, ki ji je uspelo TOLE

Priporočamo tudi: S temi 3 kosi iz Zare (+1 iz Asosa) bo tvoj stajling videti VELIKO dražji, kot je v resnici