Recept: Užitne mušnice - super ideja za popestritev krožnika

Rdeče mušnice so nekaj najlepšega, kar zagledamo na sprehodu po gozdu. In podobno učinkujejo tudi na krožniku, le da lahko te, ki jih postrežemo ob najrazličnejših priložnostih, brez skrbi pojemo.

Recept: Užitne mušnice - super ideja za popestritev krožnika (foto: Peter Bratuša) Peter Bratuša
8. 12. 2015

Recept za te ljubke užitne mušnice smo našli v najnovejši kuharski knjigi Polona ga žge in Polona pravi, da jih sama pogosto pripravi kar tako, za dekoracijo, ne glede na izbor drugih jedi.

Sestavine:

  • 4 jajca 
  • 2 manjša paradižnika 
  • žlica majoneze 
  • ščep soli

Postopek:

Skuhamo trdo kuhana jajca (to najlažje storimo tako, da damo jajca v hladno vodo, vodo zavremo, štedilnik ugasnemo, potem pa jajca še 8 minut pustimo stati v vroči vodi).

Trdo kuhana jajca odcedimo in ohladimo pod hladno tekočo vodo. Olupimo jih in jim odrežemo spodnji del.

Nato temeljito operemo paradižnika in ju prerežemo na pol. S kavno žličko iz paradižnikovih polovic izdolbemo nekaj mesa. Pazimo, da ne poškodujemo lupine!

Sedaj vse skupaj le še sestavimo. Jajce na krožnik, paradižnikovo kapico na jajce, majonezine pikice pa na paradižnikovo kapico.

Aja, pa da ne boste preveč komplicirali, naj vam povem, da lahko majonezo iztiskate kar iz tube!

Dober tek!

Še več okusih receptov izpod rok Polone Požgan najdeš v njeni kuharski knjigi Polona ga žge!

Polona

Se rada vrtiš v kuhinji? Ne spreglej še receptov za: slastne pudingove kroglice (brez peke), pica mafine ali pa preizkusi čudovite recepte za božične piškote, ki bodo v tvoj dom vnesli nostalgijo in vonj po božiču.