7 'must have' napotkov za nepozabno POLETJE

Si želiš noro in nepozabno poletje 2018? Naša odgovorna urednica, Manca Čampa Pavlin, je za vse nas pripravila tole! Upoštevaj eno izmed 7 'must have' napotkov za poletje, kot ga še ni bilo (ali pa kar vseh 7!).

7 'must have' napotkov za nepozabno POLETJE (foto: Getty Images) Getty Images
2. 7. 2018

Poletje 2018. Tole je čisto posebno pismo tebi, Cosmo bralka, ki ga pišem kot prijateljica prijateljici. Saj veš, vse leto garaš za nekaj dni dopusta ali – kot je v modi zadnja leta – si tudi tega več ne privoščiš, kot je treba.

Če imaš otroke, je tvoj dopust en sam žur, po katerem bi potrebovala še en dopust, če si zagrizena karieristka, si vzameš prostih le nekaj podaljšanih vikendov, če si tam nekje vmes, ves čas razmišljaš o tem, kako bi lahko bilo vse drugače ter kaj bi lahko spremenila.

In ker poletni dnevi preprosto ne smejo mimo tebe, saj je življenje prekratko, da bi kar sedela doma in se pritoževala, da se nikamor ne premakneš, upoštevaj teh 7 'must have' napotkov za poletje, kot ga še ni bilo, ob katerih boš morda jokala, se grizla, kričala, se krohotala, obljubljam pa ti, da boš v jesen zakorakala kot prerojena.

1 Vzemi si teden zase.

To pomeni, da boš čisto vsak dan v tednu naredila nekaj zase. Frizer. Sproščujoča kopel. Kava s prijateljico. Tek v naravi. Masaža. Kino. Speci torto zase.

2 Vzemi si teden za dom.

Končno si privošči sanjski balkon, počisti omaro ali si pričaraj kotiček, v katerem boš lahko v miru posedala. Počisti, pospravi, vzemi si čas za svoj sveti kraj in se ozri po prostorih. Ustvari si dom, kot si ga želiš. Kupi si rožo. Ali več rož. Privošči si res dišečo svečo in mini svečke, ki jih prižigaj ob večerih.

3 Vzemi si čas za neprijetne, a neodložljive obveznosti

Bi rada zamenjala zdravnika, pa si nikoli ne vzameš časa, da to urediš? Bi rada odprla varčevalni račun? Zamenjala avto? Uredila fotografije na računalniku? Počistila namizje? Nisi vestna plačevalka računov ali pa imaš kar nekaj stvari na seznamu opravil, ki se kar prestavljajo. Zdaj. Jih. Opravi!

4 Vzemi si teden za družino

Naj bo glavna tema presenečenje! Vsak dan pojdi na potep. Obišči babico. Z bratom ali sestro si privošči večerno posedanje ob pijači. Pojdite v adrenalinski park. Preseneti jih z večerjo. Pošlji mami sporočilo, da jo imaš rada. Vsak dan naredi nekaj za druge.

5 Vzemi si čas za spremembo

Na list papirja zapiši vse, kar te ta trenutek vznemirja, in pomisli, kateri odnosi ti jemljejo moč in energijo. Bi rada zamenjala službo? Se pogovorila z mamo, razčistila s prijateljico, poglobila odnos s partnerjem? Čas je, da narediš premik naprej.

6 Vzemi si čas za branje in ustvarjanje.

Vsi smo nekje globoko v sebi umetniške duše, le pozabili smo na ta del ali nas celo vznemirja, ker še nismo našli pravega stika z umetnostjo. Riši, pojdi na koncert, opazuj naravo, napiši pesem, vrtnari, oglej si predstavo, igraj se z naravnimi elementi, kot so les, papir, blago. Poišči ustvarjalko v sebi!

7 In ker se noben poletni seznam ne sme zaključiti brez dobre knjige, ti predstavljam svoje izbranke za poletno branje.

Seveda so knjige za žensko dušo in seveda te bodo spravile v dobro voljo!

  • Kot bi luna padla na zemljo, biografija Milene Zupančič (Tadej Golob)
  • Moški, ki ni poklical (Rosie Walsh)
  • Ženska drugje (Maja Gal Štromar)
  • Edit Piaf (Andreja Štepec)
  • Zgodbe za lahko noč za uporniške punce (Elena Favilli in Francesca Cavallo)
  • Genialna prijateljica (Elena Ferrante) 

Še več knjih za na plažo najdeš v tem članku TUKAJ.

Manca Čampa Pavlin, odgovorna urednica
Fotografije: Getty images, profimedia in Unsplash.com

Nikar pa si ne pozabi vzeti časa za svojo najboljšo revijo - Cosmopolitan! Kaj najdeš v aktualni številki, preberi na tej povezavi.

Preberi še: 8 stvari, ki jih moraš vedeti, ko prvič obiščeš Zanzibar in VIKEND POBEG: Slovenska obala malo drugače – 6 čudovitih stvari, ki jih moraš videti in doživeti

Priporočamo tudi: Mesečni horoskop za JULIJ 2018 (ljubezen, kariero in počutje)