Poglej, kaj se zgodi, če daš v uho košček česna!

V primeru, da si že kdaj doživela vnetje ušesa, si znaš predstavljati, za kako mučno zadevo gre.

Poglej, kaj se zgodi, če daš v uho košček česna! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2018

Mayo Clinic navaja, da so bolečine v ušesu posledica bakterijske infekcije v ušesu. Slednja pa je velikokrat povezana z alergijami, gripo ali prehladom.

Sicer bolečine v ušesih pogosto izginejo brez zdravniške pomoči, a mi smo kljub temu pobrskali po spletni strani omigy.com in zbrali nekaj zelo naravnih načinov lajšanja bolečin v ušesu:

Česen

Česen je v tem primeru sijajno sredstvo. Pravimo celo, da je naravni antibiotik. Česnovo olje si lahko v primeru bolečin kapnete v uho ali zataknete pol stroka na vhod v uho (kot kaže slika zgoraj).

Za pripravo oljne mešanice potrebujete sveže mlet česen, ki ga zmešamo z malo olivnega olja. Mešanico pustite počivati 20 minut, odcedite in odstranite delčke česna. Nekaj kapljic olja kapnite v boleče uho.

Kokosovo olje

V majhni kozici segrejemo 1/8 skodelice kokosovega olja in strok česna. Segrevamo 5 minut in precedimo. Nato kapnemo nekaj kapljic dobljene precejene tekočine v uho in počivamo 5 minut. Postopek ponavljamo dvakrat na dan dokler bolečina izgine.

Med

Švedske raziskave so pokazale, da vsebuje med boljše učinkovine v boju proti bakterijam, ki so pogosto razlog za vnetje ušesa, kot antibiotiki. S pomočjo kapalke bi za lajšanje bolečin morali kapniti nekaj »zlatega« medu v uho.

Olivno olje

Dobro deluje tako pri odraslih kot tudi otrocih. Vse kar morate narediti je, da kanete v uho nekaj kapljic toplega olja. Boste videli, vnetje se bo pomirilo prej, kot si lahko predstavljate.

Ingver

Ingverjev čaj med drugim zdravi tudi okužbe ušesa. Lahko pa poskusite tudi z uporabo čistega ingverjevega soka. Pripravite ga tako, da naribate košček svežega ingverja in iz njega iztisnete sok. Tekočino segrejete in kanete 4 kapljice v uho.

Jabolčni kis

Zagrejte jabolčni kis in dajte nekaj kapljic le-tega v uho. Pokrijte s krpo in se uležite tako, da bo kis lažje dosegel boleče območje.

Čebula

Dokazano je tudi, da lahko boleče uho pozdravite s čebulo. Čebulo prerežite na pol, odstranite del čiste notranjosti, zunanji del pa zagrejte v pečici na 150 stopinjah Celzija. Takoj, ko se začne pariti, jo vzemite iz pečice in zavijte v brisačo, s katero pokrijete boleče uho, da ublaži bolečino.

Preberite še: Poglej, kaj se v resnici zgodi s tvojim telesom, ko uživaš CHIA SEMENA in Presenetljive stvari, ki jih prva menstruacija razkriva o tvojem zdravju!

Priporočamo tudi: Ne boš verjela, koliko energije porabiš z namakanjem v topli kopeli! (+ ostale koristi namakanja)