Podelili nagrade grammy! Preveri, kdo so zmagovalci

V Staples Centru v Los Angelesu se je odvila prestižna glasbena prireditev – 57. podelitev nagrad grammy. Največ (kar štiri) je osvojil Sam Smith.

Podelili nagrade grammy! Preveri, kdo so zmagovalci (foto: Profimedia) Profimedia
9. 2. 2015

22-letni angleški glasbenik, ki je pred kratkim izdal kontroverzni videospot za pesem Lay Me Down, je prejel grammyja za najboljši posnetek leta, najboljšega novega glasbenika na sceni, za pesem leta (Stay with me) in za najboljši pop vokalni album.

Ko je Sam prejel glavno nagrado, se je osebi, o kateri govorijo pesmi na njegovem nagrajenem albumu In The Lonely Hour, zahvalil z besedami:  "Hvala, ker si v mojem srcu pustil tako velik pečat. Prinesel si mi štiri grammyje."

Poleg Smitha so slavili še Pharrell Williams, Beyonce in Roseanne Cash, hčerka legendarnega Johnnyja Casha. Vsi trije so prejeli vsak po tri grammyje.

Beyonce

V kategoriji za najboljši album leta je zmago odnesel ameriški glasbenik Beck z albumom Morning Phase.

Beck

Pireditev, ki jo je že četrto leto zapored vodil raper LL Cool J, je znova postregla tudi z nekaj odličnimi glasbenimi nastopi.

Ne spreglej: Top zvezdniški fotoutrinki z letošnjih grammyjev!

Katy Perry je zapela skupaj z Brooke Axtell, Adam Levine z Gwen Stefani, Tom Jones z Jessie J, Annie Lennox s Hozierjem, Beck s Chris Martinom, Tony Bennett z Lady Gaga, zmagovalec večera Sam Smith pa je nagrajeno pesem Stay with me odpel skupaj z Mary J. Blidge.

Oglej si posnetek nastopa:

Fotografije: Profimedia