Po smrti kraljice na vidiku prva DRAMA: Meghan in Harry BESNA, ker njuna otroka nista dobila TEGA

Po smrti Elizabete II. sta se otroka Meghan in princa Harryja povzpela v vrstnem redu nasledstva prestola, pa vendar to očitno ni bilo dovolj, da ...

Po smrti kraljice na vidiku prva DRAMA: Meghan in Harry BESNA, ker njuna otroka nista dobila TEGA (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2022

Princ Harry se je morda oddaljil od kraljeve družine, vendar je še vedno eden od angleških prestolonaslednikov. Po smrti Elizabete II. in prihodu Charlesa III. je mož Meghan Markle zdaj peti v vrstnem redu nasledstva za princem Williamom in njegovimi tremi otroki, Georgom, Charlotte in Louisom. Tudi njegova otroka sta se povzpela: Archie je šesti, Lilibet pa sedma.

Napovedana pa je bila še ena sprememba: otroka princa Harryja in Meghan Markle naj bi se uradno imenovala princ in princesa. Vendar ne bostao prejela naziva kraljevih visokosti. To je starša zelo razjezilo. 

Po poročanju Daily Maila naj bi bila vojvoda in vojvodinja Susseška "besna, ker Archie in Lilibet ne bosta dobila naziva kraljevih visokosti, ko ju bo Charles III. uradno imenoval za princa in princeso". In to nima nobene zveze z vprašanji ega. Otroka princa Harryja in Meghan Markle bi s tem, ko bi postala kraljeve visokosti, lahko uživala zaščito kraljeve družine. To se ne bo zgodilo. 

Ja, Harry lahko kljub vsemu postane KRALJ, in zgodi se lahko veliko HITREJE, kot pričakujemo!

Meghan Markle in princ Harry sta se od odhoda v Združene države Amerike veliko ukvarjala z varnostnimi vprašanji. Med intervjujem z Oprah Winfrey ju nista oklevala izpostaviti. Princ Harry je tudi zagrozil, da bo tožil britansko vlado, in pojasnil, da se ne more vrniti v domovino, ne da bi se izpostavil nevarnosti.

Kljub temu je pravzaprav še vedno nejasno, ali se bosta Harry in Meghan odločila za uradno uporabo imena princ in princesa, saj sta v preteklosti že izjavila, da nameravata svoje potomce obvarovati pred bremeni in prilastki kraljevske izkušnje ter jim omogočiti "kar se da normalno otroštvo".

Kraljevi strokovnjak Phil Dampier je za The Mail Online pojasnil, da bi bil "klasičen kompromis", če bi ju imenovali princ in princesa, ne pa njuna kraljeva visokost. "Enako se je zgodilo Diani in Fergie, ko sta se ločili od Charlesa in Andrewa," je nadaljeval.

Prav tako je namignil, da je kralj Charles morda ponudil ta kompromis, saj "princ ali princesa v ZDA dobro zvenita", vendar pa naziva HRH ne bi bila tako pomembna, glede na to, da sta se Meghan in Harry sama odločila, da ju ne bosta uporabila. 

Preberi več na Elle.si

O-ou! Veliko Britanijo po kraljičini smrti čakajo zelooo DRUGAČNI časi 🙄