Pevec Tomaž Ahačič -Fogl zbolel za hudo obliko raka

Znani slovenski časnik poroča o zelo žalostni novici – naš priljubljeni pevec Tomaž Ahačič –Fogl, ki se ga številni najbolj spominjajo po odličnih nastopih v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je zbolel za zelo hudo obliko raka.

Pevec Tomaž Ahačič -Fogl zbolel za hudo obliko raka (foto: Goran Antley) Goran Antley
17. 10. 2015

"Po dolgem premisleku sem se odločil, da objavim svojo zgodbo v Slovenskih novicah," je na svojem Facebook profilu zapisal Tomaž in nadaljeval:

"Svojo žalostno zgodbo bi rad delil z vami, ne zaradi razloga, da bi se vam zasmilil, ampak, da mogoče komu rešim življenje ali skušam pomagati. Da se še vedno splača živeti, kljub udarcem, ki te dejansko vržejo na tla. V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode .... Ker rak ne izbira."

Rak mu je vzel glas, grlo in jezik

Slovenske novice poročajo o izredno težkem življenjskem obdobju Tomaža Ahačiča, ki je zbolel za zelo napadalno vrsto raka - ploščatoceličnim karcinomom, zaradi katerega je moral na zahtevno operacijo, s katero so mu odstranili grlo in jezik.

Operacija je pevcu sicer rešila življenje, a mu je vzela glas, prav tako pa se ne more več hraniti skozi usta.

Da je bilo vse skupaj še toliko hujše, mu je prav na dan operacije umrl še oče, poleg tega pa se Tomaž zdaj sooča še s finančnimi težavami, saj je edini vir preživetja ženina plača.

Tomaž

Po objavi zgodbe je Tomaž začel dobivati številna sporočila podpore, zato se je znova oglasil na svojem Facebooku z zapisom:

"Res sem vesel, ker mislite name. Zasuli ste me z pozitivno energijo in tudi prošnjami za prijateljstvo vendar moj profil počasi postaja poln, zato mi ne zamerite, da ne morem sprejeti vseh. Je pa lepo videti, da so še dobri ljudje na svet in da nisem sam. Veliko ljudi je z menoj delilo podobno nesrečno zgodbo, v kateri sem se znašel sam. To mi daje še dodatno moč, da se borim naprej."

Prijatelji so nemudoma organizirali tudi dobrodelni koncert za pomoč priljubljenemu pevcu, ki bo v nedeljo, 8. novembra, v Tomaževem domačem kraju - tržiču. Več informacij o koncertu bo objavljenih na tej Facebook strani.

Tomaž, tudi v našem uredništvu ti želimo čim hitrejše okrevanje!

Tomaž

Foto: Primož Predalič, Goran Antley