Oddih s prijateljicami: Živahno koncertno poletje na Opatijski rivieri

Dolgo pričakovano poletje je tu, sončni žarki so že dodobra ogreli morje in uličice obmorskih mest, ki v teh dneh vabijo na pestro festivalsko dogajanje in sprostitev ob dobri glasbi. Za vse, ki lokacijo za letošnji oddih s prijateljicami še izbirate, je ena od idej lahko očarljivo mestece Opatija. 

Oddih s prijateljicami: Živahno koncertno poletje na Opatijski rivieri (foto: RetrOpatija) RetrOpatija
17. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Ta jadranski biser obiskovalce že vse od 19. stoletja privablja z brezčasno eleganco mestnih vil, bujnimi zelenimi parki ter sprehajališči s krasnimi razgledi na Kvarner. Vse ljubiteljice dobre hrane in mediteranskih jedi si lahko to poletje na Opatijski rivieri privoščite vrhunska kulinarična doživetja ob zvokih žive glasbe in poskrbite za nepozabne spomine v dobri družbi.

RetrOpatija

Pestro koncertno dogajanje in festival RetrOpatija

Se strinjate, da so koncerti na prostem ena najlepših poletnih doživetij? Uživanje ob zvokih žive glasbe ima v obalnih mestecih resnično poseben čar. Na Opatijski rivieri bo celo poletje živahno, saj jo bodo obiskali izjemni svetovni glasbeniki, kot so Tom Jones in skupina Queen Real Tribute, jugonostalgiki pa bodo na svoj račun prišli na koncertih Željka Bebka, Klape Rišpet, legendarne skupine Bajaga & Instruktori in mnogih drugih. Ljubitelji jazza se bodo razveselili Liburnia Jazz Festivala v začetku julija.

Za pestro dogajanje in dvig energije bo zagotovo poskrbel festival RetrOpatija med 23. in 25. junijem, za vse, ki jih zasrbijo pete ob oldies goldies ritmih prejšnjega stoletja. Ulice in izložbe bodo dobile retro pridih, frizerji in vizažisti pa bodo poskrbeli za primerne pričeske in modne kombinacije. Vrhunec dogajanja bo nora disko zabava pod zvezdami, ki bo še dolgo ostala v lepem spominu.

Ustavite čas ob odlični morski hrani in koktajlih in pijači na opatijskih terasah

Hoteli Opatijske riviere ponujajo številne možnosti in ponudbo, ki bo zadostila vsem okusom. Za tiste, ki dopust rade preživljate bolj aktivno, so pripravili aktivnosti kot so jutranji pozdrav soncu ali joga pod zvezdami, pilates, jogging, nordijska hoja in tematski sprehodi. Po dnevu, preživetem na plaži ali na bazenu, ni lepšega kot razvajanje z zdravo morsko hrano ob kozarcu dobrega vina in klepetu s prijateljicami. Opatija je znana po čudovitih terasah, kot na primer terasa Hotela Kvarner z dih jemajočim razgledom.

RetrOpatija

Na kulinarično sceno se vrača tudi priljubljena restavracija Laurus, v kateri ponujajo sveže ribje jedi. Terasi kavarne Café Strauss in Hotela Imperial pa sta kot nalašč za kozarec šampanjca ali najljubši koktajl ob zvokih dobro poznanih ritmov.
 
Zdaj je idealen čas, da se ob koncu tedna ali na daljšem oddihu ponovno povežete s prijateljicami, ustvarite nove spomine in si v najboljši družbi naberete energije za prihajajoče izzive. Prepustite se živahnemu koncertnemu utripu in vrhunskim jedem na Opatijski rivieri. Naj vas to poletje očara in prevzame.

RetrOpatija