NOVI COSMO: Naša avgustovska zvezda z naslovnice je Jessica Alba! Zagotovi si svoj izvod

Nova številka revije Cosmopolitan poleg pestre vsebine (beri spodaj!) prinaša tudi simpatično DARILO, ki te bo polepšalo in osvežilo hkrati. Povej, ti je všeč?

NOVI COSMO: Naša avgustovska zvezda z naslovnice je Jessica Alba! Zagotovi si svoj izvod (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija
25. 7. 2019

Čas je za spremembo!

"Spremembe so edina stalnica, pravi grški filozof Heraklit. Tega se zavedajo vsi zdravi in zadovoljni posamezniki. Takšni, ki spremembe enostavno sprejmejo in ne dovolijo, da bi jih preveč pretresle ali celo vrgle iz tira," začenja uvodnik avgustovske številke naša odgovorna urednica Ajda Hovnik Plešej.

Lahko boš opazila, da je tokratna številka Cosma nekoliko drugačna

Vsebinsko smo jo obarvali v zeleno in v njej opozarjamo na svoj ogromni vpliv na okolje. Želimo si, da v tebi prebudi zavedanje o tem, kako razmišljaš, nakupuješ, ješ in se obnašaš. Naj te spodbudi k spremembi, pa čeprav ta pomeni majhen korak.

Gledano v globalnem okviru kot družba proizvedemo več kot 100 milijonov ton tekstilnih vlaken letno. Nedavne raziskave postavljajo modno industrijo med največje onesnaževalce na svetu, poleg naftne in plinske. Premalokrat se zavemo, koliko na leto porabimo za oblačila, koliko litrov čiste vode zapravimo že samo za proizvodnjo tkanin ali koliko litrov čiste vode onesnažimo s strupenimi kemikalijami zaradi barvanja oblačil.

Se kdaj vprašaš, kam gredo vsi kemični odpadki, ki nastanejo zaradi predelave oblačil?

Se prav tako kdaj vprašaš o posledicah plastične juhe, v katero se po malem spreminjajo morja in oceani?

Kaj praviš na idejo, da moramo namesto razmišljanja, na kateri konec sveta poslati odpadno plastiko, raje spremeniti način življenja in z majhnimi vsakodnevnimi navadami vsaj nekoliko ustaviti proizvodnjo plastike za enkratno uporabo? Njen delež na Zemlji naj bi se do leta 2050 celo štirikrat povečal ...

Cosmo dekleta pravimo: Čas je za spremembo! Zdaj.

Lahko začneš počasi!

Mlada podjetnica Daria Andronescu ti bo pomagala zmanjšati številko kosov v garderobi. Posebej za nas je pripravila je koncept oblačilnice z zgolj nekaj ključnimi kosi, ki se med seboj 100-odstotno ujemajo in dopolnjujejo. Si predstavljaš? Tudi mi si sprva nismo, a stvar deluje.

Med listanjem številke bodi pozorna na naš izbor modnih, lepotnih in drugih izdelkov, ki smo jim dodali 'zeleni predznak' in jih označili s posebno 'eko ikono', zate pa smo pripravili tudi popoln vodnik o tem, kako živeti bolj okolju prijazno življenje.

En nasvet ...

Če ti lahko ponudimo en nasvet ta mesec, bi to bil, da poskušaj razumeti, kako veliki potrošniki smo. Tudi punce na uredništvu smo še zelo daleč od vzornih prebivalk Zemlje in super okoljevarstvenic, a se zavedamo, da se z malimi koraki in počasi lahko daleč pridemo.

Vabimo te, da se nam pridružiš pri skrbi za naš planet. Sodeluj v Cosmo Insta izzivu, ko bomo s ključnikom #CosmoPlasticBreakUp razdirali odnos s plastiko (za več informacij klikni TUKAJ).

PODARJAMO!!! Ob nakupu revije tokrat prejmeš izdelek Himalaya Herbals gel za obraz za čisto kožo in popoln izgled.

Prejmi Cosmopolitan kar na dom!

Na revijo Cosmopolitan se lahko tudi naročiš, še posebej letna naročnina (12 izvodov) se splača, saj prihraniš 15 %, prejmeš pa tudi DARILO - Dopper flaško za vodo, 450 ml (v vrednosti 14,20 €). Naroči se TUKAJ!