Novo leto, nove zaobljube, NOVI COSMO - naj bo leto 2020 nepozabno!

POZOR: Na prodajnih policah od jutri dalje z možnostjo nakupa KNJIGE po izjemni ceni in po tvojem izboru!

Novo leto, nove zaobljube, NOVI COSMO - naj bo leto 2020 nepozabno! (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija
18. 12. 2019

"Bodi z mano pri uresničevanju zaobljube za 2020," te tokrat vabi naša odgovorna urednica Ajda Hovnik Plešej!

"Tisti, ki me dobro poznajo, vedo, da me nič ne pogreje in izzove bolj kot besedna zveza 'ne da se'. Menim, da jo vse prepogosto uporabljamo v napačnih situacijah. Na primer, ko se nam nečesa 'ne da', in ne takrat, ko nečesa ni mogoče uresničiti. Pogosto jo uporabimo tudi takrat, ko nečesa ne znamo, in namesto da bi dejali: 'Ups, tega pa ne znam,' raje rečemo: 'Opa, ne da se,' in menimo, da bo po izrečenem debata zaključena. Ne v mojem primeru.

Pri meni ta fraza ne gre čez. V resnici z njo sploh nočem imeti opravka v svojem življenju. Raje slišim, da mi nekdo reče: 'Ne bom,' ali ali pa – še bolje – 'Ne želim,' kot pa da mi prodaja sladke nesmisle o tem, da 'nekaj ne gre'.

Ko sem se spraševala, kakšno popotnico naj ti dam za leto, ki prihaja, mi je na misel prišlo prav to. Stavek 'ne da se' izbriši iz svojega besednjaka in ga zamenjaj z 'mogoče je'. Kajti – kot sem že v preteklosti napisala – prav vse se da. Prav vse je mogoče. No, obstajajo tudi izjemni primeri, a o tem kdaj drugič.

Druga stvar, za katero želim, da se te prime, je iskrenost. Ugotavljam, da veliko ljudi raje kot to, da bi nastopili odkrito, svojo resnico nekoliko prireja. Povsem nepotrebno. Zakaj bi se nekdo izogibal svoje resnice, se sprašujem velikokrat, ko pa so stvari tako preproste? Resnica seže globoko in gre daleč. Z njeno pomočjo nekatere zagate rešimo hitreje, kot bi jih sicer. Že nekaj časa svojo resnico postavljam pred všečnost. Pokusi tudi ti! Verjemi, srce ti bo hvaležno.

In želim si, da se še nečesa zaveš, preden skočimo v 2020. Zaradi hitrega tempa, prekomernega dela, ki nam ga narekuje način življenja v današnjem svetu, gremo velikokrat prek sebe. Toplo priporočam, da v novem letu preprosto uporabiš naslednje besede, ko začutiš, da si se znašla v situaciji, ko ne zmoreš več: 'Nimam moči.' Če so ob tebi pravi ljudje, te bodo razumeli. Resnično upam, da se boš ustavila že veliko prej in ti predlaganega sploh ne bo treba uporabiti.

Ko čutiš, da je vsega preveč, si brez slabe vesti vzemi trenutek zase. Vem, ni tako preprosto, kot se zdi, a kljub temu … Utišaj telefon. Odpri knjigo, ki že lep čas čaka na tvoji nočni omarici, da jo prebereš na mah. Povsem pozabi na
e-pošto in težave v službi, ki v resnici velikokrat sploh niso težave. Zavrti serijo, ki jo v zadnjem času tako rada pogledaš. Posezi po 'gorivu', ki ga potrebuješ.

Si se zamislila? Ja, tako je … Če v tem trenutku nisi pomembna ti, kdo je potemtakem sploh pomemben? Čas je, da si postaneš prioriteta. Pozabi na novoletne zaobljube o hrani, to pot se zaobljubi sebi in v novem letu sebe postavi na prvo mesto.

Si z mano pri uresničevanju te prav posebne novoletne zaobljube?

P. s. Pa sproti me obveščaj, kako ti gre," zaključuje Ajda Hovnik Plešej.

Tokrat smo ti ob nakupu revije pripravili tudi izjemno ponudbo. Kupiš jo lahko posamezno ali pa v paketu s KNJIGO PO IZBIRI, in to po izjemni ceni. Obišči najbližjo trafiko in izberi svojo.

Leto 2020, pripravljene smo na vse, kar imaš v načrtu za nas!

Prejmi Cosmopolitan kar na dom!

Na revijo Cosmopolitan se lahko tudi naročiš, še posebej letna naročnina (12 izvodov) se ti izplača, saj prihraniš 15 %.

Naroči se TUKAJ!