Ljubljanski Muzej iluzij bo postal Muzej realnosti

Doživi izkušnjo, ki te ne bo pustila ravnodušne.

Ljubljanski Muzej iluzij bo postal Muzej realnosti (foto: Petar Santini) Petar Santini
6. 12. 2016

Od 13. do 15. decembra bo ljubljanski Muzej iluzij postal UNICEF-ov Muzej realnosti in obiskovalcem vseh generacij ponudil edinstveno izkušnjo, ki ne bo nikogar pustila ravnodušnega. 

Muzej spreminja iluzije v prispodobe resničnega sveta, s katerim se mnogi otroci soočajo vsak dan.

V svetu virtualne resničnosti, optičnih iluzij in drugih interaktivnih instalacij bodo lahko obiskovalci na primer doživeli potres, dan v življenju otoka na begu ali vstopili v dnevno sobo družine ne drugem kontinentu.

UNICEF Slovenija bo z muzejem, ki bo svoja vrata odprl na Kongresnem trgu 13 v Ljubljani, kjer sicer obratuje Muzej iluzij, obeležil 70. obletnico UNICEF-a – organizacije, ki svoje aktivnosti posveča izključno otrokom, njihovemu preživetju, zaščiti in razvoju.

Vzemi si čas, prisluhni otroškim zgodbam in doživi njihovo realnost.

Vstop v UNICEF-ov Muzej realnosti je brezplačen, več informacij pa je na voljo na www.unicef.si.

UNICEF-ov Muzej realnosti bo poleg Ljubljane na ogled tudi v Zagrebu (12.–18. 12) in Zadru (14.–18. 12.), v spodnjem videu pa si lahko ogledaš utrinke lanskoletnega dogajanja v Zagrebu: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri