Film: Kaj si ogledati na letošnjem Liffu 2016?

Festival LIFFe bo z aktualnimi najbolj kakovostnimi filmi evropske in svetovne produkcije med 9. in 20. novembrom spet popestril jesenski kulturni utrip Ljubljane. Program preplavljajo sveži po večini še neznani filmi. Odločitev, kaj si boš ogledala, zato ni lahka. Morda ti lahko priskočimo na pomoč s petimi predlogi.

Film: Kaj si ogledati na letošnjem Liffu 2016? (foto: screen shot) screen shot
8. 11. 2016

1 Ameriška ljubica 

Star je ameriška najstnica, ki prihaja iz težavne družine, zato se odloči zbežati od doma. Pridruži se skupini mladih vrstnikov, ki se prevažajo od enega mesta do drugega in od vrat do vrat prodajajo naročnine na revije.

Star si poskuša najti prostor v novi družbi in odkriva drugačen življenjski slog, poln divjih zabav in izmikanja družbenim pravilom. V skupini pa vendarle največ časa preživi s privlačnim, izkušenim Jakom, s katerim spozna neustavljivo moč najstniške ljubezni. 

Oglej si napovenik:

2 Paterson

Paterson je voznik avtobusa v istoimenskem mestecu New Jerseyja. Vsak dan sledi isti rutini. Med vožnjo opazuje mesto, ki polzi mimo njega, in srka drobce pogovorov med potniki. Med malico v beležko zapisuje svojo poezijo.

Po službi gre na sprehod s psom. Med sprehodom se ustavi v baru in spije natanko eno pivo. Ko opravi vse to, gre domov k ženi Lauri. Film tako potihoma opazuje majhne zmage in poraze vsakdanjega življenja, s tem pa tudi poezijo, ki se skriva v najmanjših detajlih vsakdanjika.

Oglej si napovenik:

3 Končni obračun

Boston v poznih sedemdestih. Odločna Justin v zapuščenem skladišču organizira ilegalno prodajo orožja med pripadnikoma IRE in organizirano tolpo, ki jo vodita nasilneža Vernon in Ord.

Dokaj običajen posel se po nepričakovanem strelu nenadoma spremeni v peklenski ognjemet. Krogle kot za stavo frčijo sem ter tja in vsi vpleteni se trudijo odnesti celo kožo - pa tudi svoj del plena ...

Oglej si napovenik:

4 Ona

Michele je sodobna, močna poslovna ženska z neuničljivim značajem. Uspešna direktorica podjetja za razvoj računalniških iger je neprizanesljiva tako v poslovnem kot zasebnem življenju.

Nekoč pa jo v njenem lastnem domu napade neznani vlomilec in njeno življenje se za vedno spremeni.

Namesto da bi se po pomoč zatekla k organom pregona, se odloči napadalca izslediti sama. Ko mu končno stopi na prste, se z njim spusti v nenavadno in vznemirljivo igro, ki lahko vsak trenutek uide izpod nadzora. 

Oglej si napovenik:

5 Neonski demon

Najstnica Jesse želi postati manekenka in se v ta namen preseli v Los Angeles. Jesse podpiše pogodbo z ugledno modno agencijo, ta pa jo takoj pošlje na snemanje z vrhunskim fotografom, ki že po prvem stiku zahteva individualno seanso z njo.

Takšen prednostni tretma ni povšeči preostalim dekletom, saj se že dlje časa trudijo uspeti v modni industriji. Tekmovalnost med dekleti narašča z vsakim dnem in Jesse kmalu uvidi, da se je spustila v vse prej kot nedolžen poklic ...

Oglej si napovenik:

Če si želiš še več, si oglej še filme Tonni Erdman, Surovo in Ultra-seks je izginil.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri